AD
Volledig scherm
© AD

Met hulp van elektroden kunnen blinden niet alleen stipjes, maar ook vormen zien

Nederlandse onderzoekers zijn een stap verder om blinden iets van hun zicht terug te geven. Met een camera in een bril en elektroden in de visuele hersenschors lukt het om niet alleen een stipje te laten zien, maar ook vormen. 

1 reactie

 • Yves Steenssens

  7 maanden geleden
  Ongelooflijke uitvinding ,proficiat dokters ,  voor de blinden een vooruitzicht met perspectief   
 1. Meer dan 50.000 nieuwe besmettingen in Nederland op een week tijd: nooit eerder stegen de coronacijfers zo snel
  132

  Meer dan 50.000 nieuwe besmettin­gen in Nederland op een week tijd: nooit eerder stegen de coronacij­fers zo snel

  Nederland kampt met een sterk stijgend aantal coronabesmettingen. Met 51.957 besmettingen in de afgelopen week is Nederland weer op het hoge niveau van begin mei beland. Dat is maar liefst een verzesvoudiging ten opzichte van vorige week. Met zo’n vaart gingen de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) in de hele coronacrisis nog niet omhoog.
 2. Btw op komst bij tandarts en kinesist

  Btw op komst bij tandarts en kinesist

  Momenteel geldt dat een behandeling bij onder anderen een arts, diëtist, tandarts en kinesitherapeut vrijgesteld is van btw: zij hoeven dus geen btw op het ereloon aan te rekenen. De enige uitzondering zijn louter esthetische ingrepen door een arts. Dat verandert drastisch vanaf 1 januari 2022. Alleen voor therapeutische behandelingen is er vanaf dan nog een btw-vrijstelling. Over welke dat zijn, zal nog stevig gestreden worden. Dat schrijft De Tijd vandaag.

Wetenschap & Planeet