Illustratiefoto.
Volledig scherm
Illustratiefoto. © Photo News / Explorer / Villeger

Meer jongeren met een eetstoornis sinds de coronacrisis

Sinds de coronacrisis kampen meer jongeren onder de zestien jaar met een eetstoornis. Sterker nog, er is een beperkte groep van zeer jonge tienermeisjes die worstelen met anorexia. Zo ontdekte de Pano-redactie van de VRT.

 1. 17 kilo bijgekomen: Julie De Donder rekent af met anorexia-verleden én haar pesters. “Ik leef weer volop”
  PREMIUM
  BV

  17 kilo bijgekomen: Julie De Donder rekent af met ano­rexia-verleden én haar pesters. “Ik leef weer volop”

  “Julie is weer open, spontaan en haar zin voor humor is helemaal terug. Ze is weer een blij kind”, zegt een opgeluchte Walter De Donder (61). Zijn 20-jarige dochter bereikte zopas 4 miljoen (!) kijkers met een filmpje op TikTok waarin ze afrekent met haar anorexia-verleden. En met haar pesters, met wie het allemaal begon. Samen met haar vader vertelt de jonge vrouw over haar herstel in ‘Dag Allemaal’. “Het is schrijnend hoe weinig middelen er zijn om te helpen of zelfs maar om hulp te vrágen.”
 2. Wie veel afvalt, is niet altijd gelukkiger. Expert licht toe, Ulrike en Cisse getuigen: “50 kilo lichter, en toch gecrasht”
  PREMIUM

  Wie veel afvalt, is niet altijd gelukkiger. Expert licht toe, Ulrike en Cisse getuigen: “50 kilo lichter, en toch gecrasht”

  “Gaat het cijfertje op de weegschaal honderd gram omhoog, dan schiet ik in een kramp.” Veel mensen dromen van een paar kilo’s minder, omdat hun (over)gewicht de enige barrière lijkt die tussen hen en een écht gelukkig leven staat. Maar klopt dat wel? Ulrike verloor 54 kilo, Cisse 66, en ze vertellen hoe ze zich nu voelen. Klinisch psycholoog Amber Van den Eynde legt uit waarom we ook vermageren beter met mate doen. “Wie veel afvalt, ontwikkelt achteraf vaak een depressie of een alcoholprobleem.”
 1. Streamz lanceert trailer van nieuwe docu 'Is Crypto het Nieuwe Goud?’, van zelfde makers als ophefmakende ‘FIRE’
  Play
  TV

  Streamz lanceert trailer van nieuwe docu 'Is Crypto het Nieuwe Goud?’, van zelfde makers als ophefmaken­de ‘FIRE’

  Streamz lost de trailer van de vierdelige documentairereeks ‘Is crypto het nieuwe goud?’ De reeks volgt negen Vlamingen en vier experten in de mysterieuze wereld van cryptovaluta en NFT’s. Ze geven elk een kritische blik op de unieke en bijzondere digitale munt. Maak kennis met de crypto-aanhangers die hun succes en tegenslagen delen. “In 2017 hebben we al onze bezittingen verkocht en dan zijn we voor bitcoin gegaan", klinkt het bij Didi Taihuttu.
 2. Prijs gevelstenen met 43% gestegen in één jaar tijd: gaat die opnieuw zakken? En zijn er manieren om toch te besparen?
  Livios

  Prijs gevelste­nen met 43% gestegen in één jaar tijd: gaat die opnieuw zakken? En zijn er manieren om toch te besparen?

  De prijzen van bouwmaterialen stijgen al een hele tijd sterk door. Eerst vanwege de grote vraag en het beperkte aanbod tijdens de coronacrisis, daarna mede door de oorlog in Oekraïne. Bouwsite Livios vroeg aan Jean-Pierre Waeytens, gedelegeerd bestuurder van de Bouwunie, hoe de prijzen van bouwmaterialen zullen evolueren en of er tips zijn om toch te besparen.