Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

Meer aandacht nodig voor hart- en vaatziekten bij vrouwen

Er moet internationaal snel meer werk worden gemaakt van het opsporen en bestrijden van hart- en vaatziekten bij vrouwen. Dat zeggen zeventien deskundigen uit elf landen in onder meer het wetenschappelijke tijdschrift The Lancet. 

1 reactie

 • Emi Hergersberg

  1 maand geleden
  waarschijnlijk met dank aan de emancipatie van de vrouw als gevolg van het vrolijke dubbelleventje die menige carrière-moeder tegenwoordig heeft. Roken en en veel stress, ja, dat hadden onze vroegere moeders veel minder ...
 1. Even uitpuffen na een bloedhete week? Deze nieuwe toppers kan je dit weekend streamen

  Even uitpuffen na een bloedhete week? Deze nieuwe toppers kan je dit weekend streamen

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste vijf kijktips voor het weekend. Aangezien de Rode Duivels pas maandag opnieuw aan de bak moeten op het EK voetbal vulden wij onze Kijkgids voor u aan met Streamz Original ‘Glad ijs’, een kersverse parel uit de stal van Pixar en ‘Physical’, een nieuwe komedie-dramaserie in een eighties-sausje. Dit is onze streaming top vijf!
 2. OVERZICHT. Minder dan 800 coronapatiënten in Belgische ziekenhuizen
  3

  OVERZICHT. Minder dan 800 coronapa­tiën­ten in Belgische ziekenhui­zen

  Het blijft de goede kant uitgaan met de coronacijfers in ons land. In alle Belgische ziekenhuizen samen liggen momenteel 770 coronapatiënten, een daling van 24 procent. Het is van eind september geleden dat er nog minder patiënten met Covid-19 in het ziekenhuis lagen (739). Ook het aantal besmettingen blijft flink dalen en duikt nu onder 1.100, blijkt uit het online dashboard van gezondheidsinstituut Sciensano.

Wetenschap & Planeet