Epilepsiepatiënt Tom Heyvaert kreeg een elektronisch apparaat ingeplant om aanvallen te onderdrukken.
Volledig scherm
PREMIUM
Epilepsiepatiënt Tom Heyvaert kreeg een elektronisch apparaat ingeplant om aanvallen te onderdrukken. © Wannes Nimmegeers

Medische primeur in UZ Gent: “Een week zonder aanvallen? Dat was geleden van toen ik 8 was. Dankzij dit apparaatje heb ik mijn leven terug”

Tom Heyvaert (41) moet zowat de enige Belg zijn die zich gelukkig prijst omdat hij afgelopen half jaar net méér dan ooit kon buiten komen. Voordien had Tom zoveel epilepsieaanvallen, dat hij amper uit huis durfde. Net voor de lockdown kreeg hij in het UZ Gent een onderhuidse neurostimulator. Dankzij dat apparaat wordt Tom’s leven niet langer beheerst door zijn aandoening.

  1. Vorige week 2 dagen met meer dan 10.000 besmettingen, bijna 2.500 coronapatiënten in ziekenhuizen

    Vorige week 2 dagen met meer dan 10.000 besmettin­gen, bijna 2.500 coronapa­tiën­ten in ziekenhui­zen

    De coronacijfers in ons land blijven steil verder klimmen. Het gemiddelde aantal nieuwe bevestigde besmettingen staat nu al op 7.876 per dag. Vorige week werden op zeker twee dagen meer dan 10.000 bevestigde besmettingen gerapporteerd. Volgens geüpdatete cijfers van Sciensano waren er dinsdag 12.051 nieuwe besmettingen en woensdag 10.932. Ook in de ziekenhuizen blijft het de slechte kant op gaan. Van 12 tot 18 oktober waren er gemiddeld 251,9 ziekenhuisopnames per dag, exact een verdubbeling tegenover een week eerder.

Wetenschap & Planeet