Greg Manteufel in 2018 na meerdere amputaties.
Volledig scherm
Greg Manteufel in 2018 na meerdere amputaties. © AP

Man verliest handen en benen door hondenspeeksel, wetenschappers vinden genetische oorzaak

De handen en benen van de 48-jarige Greg Manteufel moesten vorig jaar afgezet worden, nadat hij van een bacterie in hondenspeeksel een levensgevaarlijke infectie kreeg. Wetenschappers hebben nu een gen gevonden dat wordt gelinkt aan de bloedvergiftiging van Manteufel, die de ziekte waarschijnlijk opliep door een lik van zijn geliefde pitbull Ellie.

32 reacties

 • Joan Lute

  1 jaar geleden
  Ik heb jaren geleden een ongeval gehad waarbij mijn rechter scheenbeen door een bacterie opgesloten bij de val geïnfecteerd was. Mijn hondje is aan de wond beginnen likken en na twee jaar was de infectie compleet verdwenen en mooi genezen.
 • De Cock Jan

  1 jaar geleden
  Waarom werden geen bacteriefagen gebruikt zoals in Rusland
 • Nicolas Van Hoecke

  1 jaar geleden
  Maakt dat mee zeg. Nu had hij die wonde niet was er niets vanaan.
 • Ivo Vangeel

  1 jaar geleden
  Top dierevriend!
 • Daniel Tant

  1 jaar geleden
  Daniel Tant. Ik heb zelf een hondje het is sichou en ik kom thuis, met veel lof van het dier gij is al 8 jaar maar nooit geen probleem, ik denk dat dit een onderzoek vraagt bij een dierenarts want dieren zijn soms proper of mensen en veel slimmer of mensen.
 1. Likken op eigen risico: 'Wie op zondag met zijn hond speelt, kan op donderdag dood zijn'
  PREMIUM

  Likken op eigen risico: 'Wie op zondag met zijn hond speelt, kan op donderdag dood zijn'

  De noeste feitenjagers van Factcheckers vragen zich woensdag hardop af of het wel zo’n goed idee is om je – áf, Rocky! – door je trouwe viervoeter te laten aflikken. ‘Neen’, zouden wij blindelings durven gokken, al gingen we voor de zekerheid alvast even op consult bij dé wereldautoriteit op dit heikele gebied: Guy Cornelis, professor emeritus microbiologie aan de universiteit van Namen.
 1. Joodse vrouw niet opgezet met oproepingsbrief: "Bart De Wever wil niet stigmatiseren, maar ik verwacht mijn gele ster al in de brievenbus"
  Play

  Joodse vrouw niet opgezet met oproepings­brief: "Bart De Wever wil niet stigmatise­ren, maar ik verwacht mijn gele ster al in de brievenbus"

 2. Scheer mee met wingsuits over meest beruchte skipiste ter wereld
  Play
  skiën

  Scheer mee met wingsuits over meest beruchte skipiste ter wereld

Wetenschap & Planeet