Beeld ter illustratie. 
De Brit liep al meer dan tien jaar rond met een stukje katoen van een wattenstaafje in zijn linkeroor.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. De Brit liep al meer dan tien jaar rond met een stukje katoen van een wattenstaafje in zijn linkeroor. © Getty Images/Image Source

Man loopt dodelijke infectie op nadat stukje katoen van wattenstaafje in oor achterblijft

MedischMeer dan tien jaar zat er een stukje katoen van een wattenstaafje in het linkeroor van een 31-jarige Britse man. Daardoor liep hij een infectie op, die hem bijna het leven kostte. Dat staat vandaag te lezen in het wetenschappelijke tijdschrift ‘The British Medical Journal’. Door met een wattenstaafje in je oor te peuteren, riskeer je de gehoorgang en/of het trommelvlies te beschadigen, benadrukken neus-, keel- en oor-artsen (nko).

2 reacties

  • Dietrich Van Helder

    3 jaar geleden
    @Erwin Vandriessche, geen flauw idee. Weet dat in sommige landen de verkoop van oorstaafjes verboden is i.v.m. het milieu. Heb zelf nog nooit oorstaafjes gebruikt en telkens ik eens bij de dokter moet en hij mijn oren bekijkt heeft die nog nooit gemeld dat er teveel oorsmeer in zit. Is gewoon een nutteloos product.
  • Erwin VD

    3 jaar geleden
    En als en dat allemaal weet dat het schadelijk is voor het oor, waarom verkoopt men het dan in apotheken en winkels onder de naam oorstaafjes?

Wetenschap & Planeet