Een verlaten straat in Codogno op 21 februari. Het dorp ging meteen in quarantaine nadat er besmettingen met Covid-19 opdoken.
Volledig scherm
Een verlaten straat in Codogno op 21 februari. Het dorp ging meteen in quarantaine nadat er besmettingen met Covid-19 opdoken. © EPA

Lodi versus Bergamo in Italië: verschil enorm groot door vroege quarantaine

Het nemen van doortastende maatregelen bewijst wel degelijk zijn nut. Dat is duidelijk te zien in een vergelijking tussen de Italiaanse provincies Lodi en Bergamo in de regio Lombardije. Lodi legde al snel het sociale leven plat, Bergamo wachtte af. De curve van Lodi vlakte af, die van Bergamo blijft schrikbarend steil.

4 reacties

 • Johnny chanet

  2 jaar geleden
  Om te vergelijken moet je wel degelijk praten over procenten
 • Tim Alti

  2 jaar geleden
  De Lodi curve gaat lineair terwijl Bergamo exponentieel gaat. Dat is het belangrijke verschil. Het verschil in aantal inwoners maakt niet veel uit. In enkele dagen zullen er in verhouding meer besmettingen in Bergamo zijn als hun curve niet afvlakt... #flattenthecurve
 • eli bosch

  2 jaar geleden
  Maggie had twee weken geleden na de krokusvakantie alle vakantiegangers en zeker die uit Italie moeten verplicht thuis zetten. Ze heeft ze allemaal maar laten binnen komen net zoals haar massaimport immigranten. Dan hadden we niet gestaan waar we nu staan.
 • Erwin Lauwens

  2 jaar geleden
  Weeral eens: met getallen kan men allesbewijzen. Provincie Lodi heeft 230.000 inwoners, Provincie Bergamo 1,1 miljoen of dus 4,78 keer meer. In het aantal gevallen heeft Bergamo er 2,59 keer meer dan Lodi. Dus zijn er in verhouding minder besmettingen in Bergamo dan in Lodi.

Wetenschap & Planeet