Cercle Brugge-doelman Miguel Van Damme vocht zes jaar lang moedig en waardig tegen leukemie. Hij overleed op 28-jarige leeftijd.
Volledig scherm
PREMIUM
Cercle Brugge-doelman Miguel Van Damme vocht zes jaar lang moedig en waardig tegen leukemie. Hij overleed op 28-jarige leeftijd. © VRT

Leukemie-specialist na overlijden Miguel Van Damme: “Het blijft een zware ziekte, zeker bij patiënten die hervallen”

Na bijna zes jaar moedig en waardig strijden, verloor doelman Miguel Van Damme op zijn 28ste het gevecht tegen acute leukemie. De bloedkanker die verantwoordelijk is voor zowat 3 procent van alle kankerdiagnoses in ons land, treft zowel jong als oud. Maar wat doet leukemie precies, hoe geneeslijk is de ziekte en welke behandelingen bestaan er? “Het blijft een enorm zware ziekte om te behandelen. Zeker bij patiënten die hervallen, zoals meneer Van Damme”, stelt professor hematologie Daan Dierickx (UZLeuven).

 1. Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1
  Gouden Formule 1
  9

  Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1

  De eerste twee GP’s van het nieuwe F1-seizoen zitten er intussen al even op. En zo ook de eerste speeldag van de Gouden Formule 1. Betekent dit dat jij te laat bent om jouw droomteam nog in te schrijven? Neen hoor, helemaal niet: ga aan de slag voor de volgende GP in Australië (en de rest van het seizoen) en scoor nog steeds prachtige prijzen.
 2. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.