ANP
Volledig scherm
© ANP

Leraren krijgen geen voorrang bij toediening boostervaccin. Wanneer ben jij aan de beurt? Bekijk het hier

De ministers van Volksgezondheid zijn het eens geworden over de strategie voor het toedienen van de boosterprik aan de volledige bevolking. De uitnodigingen worden al in de komende dagen verstuurd, op basis van de tijd die verstreken is sinds de eerste vaccinatiecyclus en de leeftijd van de betrokkenen. Belangrijk ook: er komen geen prioritaire groepen die voorrang krijgen op de rest van de bevolking, zoals bijvoorbeeld het onderwijzend personeel. Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) is teleurgesteld. “Dan organiseren we het zelf vanuit de Vlaamse regering”, zei hij aan VRT NWS.

79 reacties

 • eduard janssens

  1 jaar geleden
  Heb nog niks anders gelezen dat de scholen en de leerkrachten op de korrel worden genomen tijden de corona. Weyts heeft nooit gezegd dat scholen veilig waren wel gezegd dat dat het laatste is waar aan geraakt voor zet te sluiten zijn laatste uitspraak .Vergeet niet als je thuis niet kan werken en je kinderen een groot probleem of gaan de grootouders er mee opzadelen .Ik schaam mij dood dat er zo op die mensen zo geschoten wordt wat respect voor die mensen zo wel op zijn plaats zijn!!
 • PAUL NEVELSTEEN

  1 jaar geleden
  Ik heb een verlaagde immuniteit vanwege een aandoening. Maar ook ik nog steeds wachtend op een uitnodiging... Er klopt weer niks van. Weten ze het zélf nog wel?...
 • fred degret

  1 jaar geleden
  Mensen met immuniteitsproblemen kregen in september al een booster. NIETS van waar
 • Karel Valgaern

  1 jaar geleden
  Scholen waren veilig volgens Ben zelf. Zelfs mondmaskers en co2 meters waren totaal niet nodig volgens Ben. Maar wel voorrang eisen voor "zijn" werknemers. Of hoe sommige politici totaal geen politieker zouden mogen zijn.
 • Veerle Caestecker

  1 jaar geleden
  Waar hier aan voorbijgegaan wordt, is de reden waarom leerkrachten in het basisonderwijs prioritair zouden moeten gevaccineerd worden. Dat is niet uit egoïsme maar omdat zij de enige beroepsgroep zijn die onbeschermd moeten werken: kinderen zijn niet gevaccineerd, dragen geen mondmaskers, hoesten en niezen in het wilde weg, afstand houden kan niet, kleuterleerkrachten moeten de kinderen verzorgen,… Er is al een groot lerarentekort, dus zieke leerkrachten kunnen niet vervangen worden.