foto ter illustratie
Volledig scherm
foto ter illustratie © Getty Images

KU Leuven-wetenschappers laten beschadigd weefsel herstellen bij inflammatoire darmziekten

Onderzoekers van de KU Leuven en de Nationale Universiteit van Seoel hebben een methode ontwikkeld waarbij cellen van het immuunsysteem de instructie krijgen om beschadigd weefsel in de darm te helpen herstellen. Daarmee staat de weg open voor een effectievere behandeling van inflammatoire (ontstekingsachtige) darmziekten, zoals colitis ulcerosa en de ziekte van Crohn. Dat meldt de KU Leuven vandaag.

0 reacties

 1. Wetenschappers ontwikkelen neusspray die 24 uur tegen corona werkt: “Oplossing voor reizen of concert”

  Wetenschap­pers ontwikke­len neusspray die 24 uur tegen corona werkt: “Oplossing voor reizen of concert”

  Wetenschappers van onder meer de Harvard Medical School, Columbia University en het Rotterdamse Erasmus MC hebben een neusspray ontwikkeld die 24 uur lang tegen corona lijkt te werken. De virusremmer, die op fretten werd getest, voorkomt besmetting van het ene op het andere dier. “Dit middel zou gebruikt kunnen worden bij reizen, concerten of festivals”, legt viroloog Rik De Swart van het Erasmus MC uit bij HLN LIVE.
 2. Ook Japan kampt met vaccinatieproblemen: verspilling van miljoenen doses door gebrek aan ‘supernaalden’ dreigt

  Ook Japan kampt met vaccinatie­pro­ble­men: verspil­ling van miljoenen doses door gebrek aan ‘supernaal­den’ dreigt

  De truc met de ‘supernaald’ - weet u nog? Daarmee haal je niet vijf maar zes doses uit een flacon met het Pfizer-vaccin. Nu blijkt dat Japan er niet in zal slagen om het onderste uit de flacons te halen wegens een gebrek aan die speciale naalden. Van de 144 voorziene miljoen shots gaan er zo miljoenen verloren. Een serieuze domper voor de Japanse vaccinatiecampagne.
 3. Ineens is de mobilhome weer populair: zo financiert u de aankoop ervan
  Sparen

  Ineens is de mobilhome weer populair: zo financiert u de aankoop ervan

  Viroloog Marc Van Ranst prijst de mobilhome aan als het geknipte reisvervoer in coronatijden. Kneuterigheid ten top of juist très cool? De Belg lijkt toch vooral de laatste mening toegedaan. De camper kon de afgelopen jaren al op een groeiende interesse rekenen, maar lijkt vandaag nog populairder dan ooit tevoren. Goedkoop zijn ze dan weer niet, maar gelukkig kan u naar de bank voor een lening. Spaargids.be zocht uit waar u rekening mee moet houden.
 1. Dashcam filmt 'wielerterrorist' in Limburg
  Play

  Dashcam filmt 'wielerter­ro­rist' in Limburg

 2. 'Stitchy in Tooki Trouble' is nieuw Belgische videospel voor Switch
  Play
  games

  'Stitchy in Tooki Trouble' is nieuw Belgische videospel voor Switch

Wetenschap & Planeet