Een asielzoekers in het Brusselse Maximiliaanpark. Archieffoto.
Volledig scherm
Een asielzoekers in het Brusselse Maximiliaanpark. Archieffoto. © BELGA

KCE: gezondheidszorg voor asielzoekers is ongelijk en inefficiënt georganiseerd

De gezondheidszorg voor asielzoekers in België is ongelijk en niet efficiënt georganiseerd. Dat zegt het Federaal Kenniscentrum voor de Gezondheidszorg (KCE) in een nieuw rapport. Het pleit voor een geharmoniseerd systeem, waarbij asielzoekers ongeacht hun statuut of verblijfplaats van dezelfde zorg zouden kunnen genieten. 

22 reacties

 • lieve vanderstraeten

  2 jaar geleden
  Hoog tijd dat de Belgen ook recht hebben op gratis gezondheidszorg. En dat die hier binnenkomen, verplicht moeten bijdragen, zoals wij. Wat een schande is dat, tov de eigen bevolking. Duizenden euro’s hebben ze om tot hier te komen. En de ngo’s die dit allemaal promoten hebben miljarden, laat hun ook bijdragen.
 • Kelly Verlinden

  2 jaar geleden
  Ik heb een invalide in mijn vriendenkring die het einde van de maand met moeite haalt en niet meer mag werken. Die rijgt voor niets steun en betaalt ook nog eens duizenden Euro's belasting. Die komen hier binnen, krijgen alles gratis en stellen dan ook nog eens hun wetten. Waar zijn we in godsnaam mee bezig in dit land.
 • stefan crama

  2 jaar geleden
  Op een ironische manier geformuleerd, je bent beter af als vluchteling dan als werkende Belg. Daar komt vroeg of laat miserie van en de rekening zal gepeperd zijn.
 • Annie Broeckx

  2 jaar geleden
  België is een kluwen van vzw's,organisaties en ngo's ook in de gezondheidszorg waar totaal geen controle op is.Miljarden worden per jaar weggesmeten omdat iedereen maar doet wat hem past
 • Daniel Van der Weyden

  2 jaar geleden
  ik heb zelf gewerkt in opvangcenter, wel kan u zeggen dat er veel belgen niet hebben wat die krijgen, gratis kost en woonst, 2x per dag warm eten ( sommige klagen en zeggen food in Belgium is shit) dokter/tandarst ed. gratis plus 9€ per week per persoon zakgeld. ik heb nu werkeloosheidsuitkering van 1050€ , ken mensen die hun pensioen maar 900€ is.

Wetenschap & Planeet