Volledig scherm
© Photo News

Israëlisch onderzoek: “Pfizer-vaccin voorkomt mogelijk overdracht van coronavirus”

Het vaccin van Pfizer zorgt er waarschijnlijk ook voor dat je het virus niet op anderen kunt overdragen. Dat blijkt uit een Israëlisch onderzoek waarover The Telegraph bericht. De deelnemers aan het onderzoek ontwikkelden tot twintig keer meer antilichamen binnen een week nadat ze de tweede dosis van het vaccin hadden gekregen.

 1. Pierre Van Damme: “Alle vaccins in ons land zijn bijzonder werkzaam, ook tegen Britse variant”

  Pierre Van Damme: “Alle vaccins in ons land zijn bijzonder werkzaam, ook tegen Britse variant”

  Alle coronavaccins die in ons land gebruikt worden, zijn bijzonder werkzaam, ook tegen de Britse variant. Dat benadrukte vaccinoloog Pierre Van Damme, lid van de taskforce vaccinatie, tijdens de wekelijkse briefing over de vooruitgang van de vaccinatiecampagne in ons land. Het AstraZeneca-vaccin wordt voorlopig niet toegediend bij 55-plussers, maar Van Damme benadrukt dat dat niet wil zeggen dat het voor hen niet werkt.
 2. “Qua omvang is deze pandemie te vergelijken met de pest van de 14de eeuw, het virus blijft hier”
  44

  “Qua omvang is deze pandemie te vergelij­ken met de pest van de 14de eeuw, het virus blijft hier”

  Ook viroloog Jaap Goudsmit, hoogleraar epidemiologie en infectieziekten aan de gerenommeerde Harvard-universiteit, bleek totaal verrast door de omvang van de huidige coronapandemie. Qua omvang is die volgens hem niet te vergelijken met de Spaanse griep van na de Eerste Wereldoorlog, maar met de pest van de veertiende eeuw. Dat zei de Nederlander in ‘Nieuwe Feiten’ op Radio 1, naar aanleiding van zijn nieuwe boek ‘Vrij van Corona.’
 1. 180.000 vaccins liggen gewoon in diepvries te wachten: hoe is dit, in volle wedloop tegen de tijd, mogelijk?
  PREMIUM

  180.000 vaccins liggen gewoon in diepvries te wachten: hoe is dit, in volle wedloop tegen de tijd, mogelijk?

  “Het is een wedloop tegen de tijd. We moeten zo snel mogelijk vaccineren, om de variant voor te blijven”, stelt microbioloog Herman Goossens (UAntwerpen) nu de Britse virusvariant ook bij ons oprukt. Toch lagen er zondag 180.000 felbegeerde vaccindoses gewoon in de diepvries, tot frustratie van sommige ziekenhuizen. “Het is niet meer verantwoord om nog langer te wachten. We hebben die vaccins, dus we dienen ze toe.”
 2. Covid-19-patiënten met milde of geen symptomen danken dat mogelijk aan neanderthalers
  11

  Co­vid-19-patiënten met milde of geen symptomen danken dat mogelijk aan neandertha­lers

  Een genetische variant die het risico van Covid-19-patiënten om op intensieve zorg terecht te komen met 22 procent verlaagt, blijkt afkomstig van de neanderthalers, volgens een nieuwe studie. Eerder hadden dezelfde onderzoekers aangetoond dat andere genvarianten geërfd van de neanderthalers net de kans op een ernstig ziekteverloop vergrootten. “Verbazingwekkend dat het immuunsysteem van de uitgestorven neanderthalers ons vandaag nog altijd in positieve én negatieve zin beïnvloedt”, concludeert professor Svante Pääbo.
 1. Dashcam filmt 'wielerterrorist' in Limburg
  Play

  Dashcam filmt 'wielerter­ro­rist' in Limburg

 2. 'Stitchy in Tooki Trouble' is nieuw Belgische videospel voor Switch
  Play
  games

  'Stitchy in Tooki Trouble' is nieuw Belgische videospel voor Switch

Wetenschap & Planeet