Peter Piot
Volledig scherm
PREMIUM
Peter Piot © Wouter Van Vaerenbergh

INTERVIEW. Topviro­loog Peter Piot: "De Zuid-Afrikaanse variant baart me nog meer zorgen dan de Britse”

“Volhouden nu.” Peter Piot (71) - onze bekendste viroloog - heeft vanuit het geteisterde Londen niet veel woorden nodig om tot de kern te komen. “Als dit een boksmatch was, dan hebben we Covid-19 al in de verdediging gedrongen, maar met die mutanten heeft het virus ons nu op een flinke punch getrakteerd. De volgende maand goed doorkomen is cruciaal. We mogen nu onze dekking niet laten zakken of we riskeren een uppercut.”

 1. Ondanks negatief imago is AstraZeneca-vaccin bijna zo effectief als concurrenten (én stukken goedkoper en makkelijk te bewaren)
  75

  Ondanks negatief imago is AstraZene­ca-vac­cin bijna zo effectief als concurren­ten (én stukken goedkoper en makkelijk te bewaren)

  Ons land bestelde 7,5 miljoen dosissen van het AstraZeneca-vaccin, maar dat vaccin wordt steeds vaker weggezet als “brol”. Omdat het minder zou beschermen dan de andere vaccins. “Onzin”, zeggen alle specialisten. Gevaccineerden die besmet raken met corona hebben een net iets grotere kans om een paar dagen koorts te ontwikkelen, maar dat is het dan ook.
 1. Indrukwekkende timelapse laat zien hoe slecht sigarettenpeuken zijn voor de natuur
  Play
  Onze Natuur

  Indrukwek­ken­de timelapse laat zien hoe slecht sigaretten­peu­ken zijn voor de natuur

 2. 119 artiesten treden op tijdens 24 UUR LIVE in het Sportpaleis
  Play

  119 artiesten treden op tijdens 24 UUR LIVE in het Sportpa­leis

Wetenschap & Planeet