In 2020 kreeg infectiologe Erika Vlieghe plots haatmails en doodsbedreigingen. "Maar die wegen niet op tegen de dank die mijn collega’s en ik hebben gekregen."
Volledig scherm
PREMIUM
In 2020 kreeg infectiologe Erika Vlieghe plots haatmails en doodsbedreigingen. "Maar die wegen niet op tegen de dank die mijn collega’s en ik hebben gekregen." © ID/ Christophe De Muynck

INTERVIEW. Erika Vlieghe viert oudejaar met een iets geruster gemoed: “Blij dat de regering geluisterd heeft”

Erika Vlieghe (49) gaat met een iets geruster gemoed 2021 in. Zij en haar collega's vroegen de regering om terugkerende reizigers in quarantaine te plaatsen en te testen, en dat gaat nu ook gebeuren. Vanavond viert de infectiologe van de UAntwerpen en GEMS-voorzitter het einde van een raar jaar waarin ze veel heeft geleerd. "Ik waag me niet meer aan concrete voorspellingen wanneer dit allemaal over zal zijn. We moeten gewoon hard ons best blijven doen, en dan komt het wel."

56 reacties

 • Baldr VanHoek

  2 weken geleden
  Ja maar de regering is geen puppet van de specialisten. Het prijskaartje komt in het najaar als de bedrijven failliet gaan en de banken vallen. Eens kijken wat die medische incompetente specialisten dan gaan verklaren. Want kwantitatieve cijfers genoeg maar zonder kwalitatieve analyse gaan ze diep vallen. De noodmaatregelen missen totaal hun doel. Waar je ook test blijkt dat positieve besmettingen niet afhangen van regio of beroepscategorie. Overal wordt procentueel evenveel positief getest.
 • emiel wouters

  2 weken geleden
  En zoals ge ziet is oudjaar ook voorbij gegaan, met al zijn feestjes. Daar hadden wij corona niet voor nodig. En bescheidenheid siert, maar daarom was het eten niet minder lekker. Het idee alleen dat we later nog kunnen knuffelen is een feit. Een droom die iedereen droomt. En dat is goed om weten. Alleen maar wachten en geduld hebben.
 • Moniek Smets

  2 weken geleden
  Jij hebt het goed gedaan in tegenstelling van onze politiekers. Veel te laat en er gaan er veel door de mazen van het net gaan , want de controles zijn niet op het punt.
 • branda van den berg

  2 weken geleden
  De regering heeft niet geluisterd ze hadden een reisverbod moeten opleggen
 • JOHAN WINKELS

  3 weken geleden
  Gelukkig nieuwjaar Erika .
 1. Woelende baby gaat als losgeslagen tol tekeer op slapende mama
  Play

  Woelende baby gaat als losgesla­gen tol tekeer op slapende mama

 2. Bidens hond Major krijgt eigen 'indoguration'
  Play

  Bidens hond Major krijgt eigen 'indogurati­on'

Wetenschap & Planeet