Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

Internationaal onderzoeksteam ontdekt waarom Covid-19 kan leiden tot verlies van reukzin

In maart waarschuwden Britse neus-, keel- en oorartsen (NKO) voor het plotse verlies van smaak- en reukzin, wat symptomen zouden zijn van Covid-19, de ziekte veroorzaakt door het nieuwe coronavirus. Een verklaring voor de symptomen bleef echter uit. Na maandenlang onderzoek kan een internationaal team van NKO-artsen nu de link leggen tussen Covid-19 en het gebrek aan reukvermogen. 

  1. Georges (75) overwon tweemaal longkanker en ook corona krijgt hem na 17 dagen coma en drie maanden ziekenhuis niet klein: “Ik heb zelfs trouwplannen met Christine”
    PREMIUM

    Georges (75) overwon tweemaal longkanker en ook corona krijgt hem na 17 dagen coma en drie maanden ziekenhuis niet klein: “Ik heb zelfs trouwplan­nen met Christine”

    Georges, Jos voor de vrienden, Deloose uit Tienen is een man uit wel heel speciaal hout gesneden. De kok op rust kreeg al tweemaal te kampen met longkanker. Tweemaal werd een stuk van een long weggenomen en leeft hij dus eigenlijk met ‘twee halve longen’. Op vrijdag 13 maart sloeg het noodlot toe: Jos werd ernstig ziek, het coronavirus had hem te pakken. Het ging van kwaad naar erger: opname in het ziekenhuis, dan in een coma van 17 dagen om nadien te ontwaken en werkelijk niets meer te kunnen. Maar Jos (75) vocht terug en na een lange revalidatie is hij sinds deze week eindelijk thuis. En hij heeft zelfs grootse plannen...