Pfizer zet vaccinleveringen tijdelijk op lager pitje, maar schaalt daarna fors op
Volledig scherm
Pfizer zet vaccinleveringen tijdelijk op lager pitje, maar schaalt daarna fors op © EPA

Impact van vertragingen bij Pfizer op België nog niet duidelijk

Farmabedrijf Pfizer heeft de Europese Commissie verzekerd dat alle voor het eerste kwartaal beloofde doses van zijn coronavaccin ook daadwerkelijk in het eerste kwartaal geleverd zullen worden in alle lidstaten. Eerder op de dag raakte bekend dat Pfizer de leveringen van zijn vaccin tijdelijk op een lager pitje zet omdat het bedrijf de productiecapaciteit gaat opschalen. Vanaf eind februari zou het aantal beschikbare dosissen van het vaccin echter “aanzienlijk verhogen”. De concrete impact van de tijdelijke vertraging van leveringen bij Pfizer op ons land is nog niet duidelijk.

 1. Gezondheidsexpert van Johns Hopkins: “VS bereikt groepsimmuniteit in april”

  Gezond­heids­ex­pert van Johns Hopkins: “VS bereikt groepsimmu­ni­teit in april”

  Natuurlijke immuniteit door een eerder opgelopen besmetting met het coronavirus komt veel meer voor dan uit de tests blijkt. Dat schrijft Marty Makary, chirurg en gezondheidsspecialist van de gerenommeerde Johns Hopkins University, in een opiniestuk in de Wall Street Journal. Neem daarbij nog eens de al gevaccineerde Amerikanen en Makary verwacht dat de VS tegen april groepsimmuniteit kan bereiken. “Best mogelijk”, reageert epidemiologe Suzanne Judd.
 2. Tachtiger overleed vijf dagen na coronaprik. Toch ziet expert geen reden om ons zorgen te maken: “In normale tijden zijn er ook altijd mensen die sterven”
  PREMIUM

  Tachtiger overleed vijf dagen na coronaprik. Toch ziet expert geen reden om ons zorgen te maken: “In normale tijden zijn er ook altijd mensen die sterven”

  Een 82-jarige bewoner van een woonzorgcentrum die vorige vrijdag het coronavaccin van Pfizer/Biontech kreeg, is woensdag overleden. Het federaal geneesmiddelagentschap FAGG onderzoekt of er een oorzakelijk verband is tussen het overlijden en de prik vijf dagen eerder, maar geeft wel mee dat de bewoner voor de vaccinatie al gezondheidsproblemen had. “Een link in de tijd wil niet automatisch zeggen dat het vaccin de oorzaak van het overlijden is.”
 1. Indrukwekkende timelapse laat zien hoe slecht sigarettenpeuken zijn voor de natuur
  Play
  Onze Natuur

  Indrukwek­ken­de timelapse laat zien hoe slecht sigaretten­peu­ken zijn voor de natuur

 2. 119 artiesten treden op tijdens 24 UUR LIVE in het Sportpaleis
  Play

  119 artiesten treden op tijdens 24 UUR LIVE in het Sportpa­leis

Wetenschap & Planeet