Shutterstock
Volledig scherm
© Shutterstock

Huisartsen willen ziektebriefje weg

Domus Medica, de vereniging van huisartsen, wil dat het medische attest voor arbeidsongeschiktheid voor korte afwezigheden wordt afgeschaft. Zo berichten Gazet van Antwerpen en het Belang van Limburg. Daarnaast wil de beroepsvereniging ook andere documenten afschaffen, zoals een medisch attest voor een crèche of school waarin staat welke medicatie een kleuter moet nemen.

 1. Gezonde bloeddruk, meer energie en een beter humeur: deze simpele gewoonte levert je een pak gezondheidsvoordelen op

  Gezonde bloeddruk, meer energie en een beter humeur: deze simpele gewoonte levert je een pak gezond­heids­voor­de­len op

  Langdurig zitten is ongezond. Het is gelinkt aan allerhande lichamelijke kwalen en ziekten zoals overgewicht, kanker, hart- en vaataandoeningen… Niet voor niets noemt men zitten het nieuwe roken is. Maar volgens de wetenschap kan je die schadelijke gezondheidseffecten verminderen door één simpele gewoonte te introduceren. HLN-wetenschapsjournalist Martijn Peters legt het uit.
 2. Aarsmaden zijn de meest voorkomen­de worminfec­tie in België: wat is het precies? En hoe loop je het op?
  PREMIUM

  Aarsmaden zijn de meest voorkomen­de worminfec­tie in België: wat is het precies? En hoe loop je het op?

  Aarsmaden zijn een van de meest voorkomende worminfecties in België. De parasiet is ongevaarlijk, maar zorgt wel voor hevige jeuk aan de anus. Hoe loop je zoiets op? En klopt het dat je de wormen met het blote oog kan zien? Professor Danny De Looze (UZ Gent) legt uit hoe je een aarsworm herkent en hoe je ervan afgeraakt. “Tijdens de behandeling kun je best alle onderbroeken, lakens en handdoeken wassen op 60 graden. Aarswormen kunnen namelijk overleven op textiel.”
 3. De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interessant is een rekening bij de overheid?
  Spaargids.be

  De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interes­sant is een rekening bij de overheid?

  Wie zijn spaargeld minstens een jaar kan missen, kan het op een e-DEPO bij de Deposito- en Consignatiekas van de Belgische Staat zetten. De opbrengst ervan wordt maand per maand vastgelegd. Voor januari was dat 2,40%, voor februari stijgt de rente tot 2,80%. Let wel: je geld moet voor de eerste van de maand op de rekening staan om die maand recht op een rente te hebben. Spaargids.be zet alles op een rij.
 4. “Ik hoef jouw f*cking excuses niet te horen”: trailer tweede seizoen ‘Hacked’ gelost
  TV

  “Ik hoef jouw f*cking excuses niet te horen”: trailer tweede seizoen ‘Hacked’ gelost

  Goed nieuws voor de fans van de bekroonde jongerenreeks ‘Hacked’, want het tweede seizoen is in aantocht. In de eerste tien afleveringen maakte de kijker kennis met de drie hechte vrienden Nilou (Alicia Andries), Malick (Misha van der Werf) en Adanne (Helena Tengan), die gechanteerd en geteisterd werden door een genadeloze hacker. Maar nu is het tijd voor de andere kant van het verhaal. De fans komen eindelijk wat meer te weten over de hacker zélf.