REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

“Hoopvolle aanwijzingen dat coronavaccins ook risico op besmetting fors verminderen”

Het Europees Geneesmiddelenagentschap beschikt over "bijzonder hoopvolle" aanwijzingen dat de goedgekeurde coronavaccins ook de overdracht van het virus drastisch inperken. Dat was te horen tijdens een webinar.

16 reacties

 • Willy Cornelis

  3 weken geleden
  Het vaccin werkt perfect tegen besmettingen die komen. Minder tot niets tegen reeds bestaande besmettingen..
 • Johan Goris

  3 weken geleden
  Het zou me verbazen mocht het vaccin niet enigsinds werken tegen besmettingen. Besmettingen die op natuurlijke manier gebeuren hebben trouwens ook een invloed op de vermindering van de besmettingen. Dat is trouwens ook één van de redenen dat de 3de golf niet zo groot gaat worden, want het is nu nog maar enkel het verplegend personeel die met het vaccin invloed heeft op de belemmering van het verspreiden van het virus.
 • Jan Groenendaal

  3 weken geleden
  Lode vleminckx is een mooi voorbeeld van het resultaat van heel wat niet exacte informatie over Covid vaccins in de pers. Met hoopvolle aanwijzingen ben je niets. Eerst een wetenschappelijke studie zien die aan de vereisten voldoet. Anders is dit niets anders dan een vals gevoel van veiligheid creëren en geraken we er nooit vanaf. Er worden van meetaf aan veel te kwakkels verkocht over Covid. Nuchter blijven en nog steeds opletten tegenover anderen is de boodschap, ook al ben je gevaccineerd.
 • Ramon Simon

  3 weken geleden
  Het vaccin maakt u niet immuun. Drastisch verminderen is nog altijd. In de openbare ruimte heb ik geen nauw contact, zoals nu dus. Maar bij de mensen dat je kent wel, dus zo zal het nog altijd doorgegeven wordt. En als het vaccin uitgewerkt is? Het zal niet snel over zijn.
 • Freddy Demyttenaere

  3 weken geleden
  Dat ze er maar een beetje tempo insteken in de plaats van leuteren
 1. Autobestuurders zien een wel heel bijzonder voertuig voorbijrijden
  Play

  Autobe­stuur­ders zien een wel heel bijzonder voertuig voorbijrij­den

 2. "Shame on you", voetbalsupporters uiten ongenoegen over Super League
  Play

  "Shame on you", voetbalsup­por­ters uiten ongenoegen over Super League

Wetenschap & Planeet