Een trouwe viervoeter aan je zijde? Dan is de kans groot dat je langer leeft.
Volledig scherm
Een trouwe viervoeter aan je zijde? Dan is de kans groot dat je langer leeft. © Shutterstock

Hond aan je zijde? 24 procent minder kans op vroegtijdig overlijden

Wie een hond heeft, leeft langer. Dat blijkt uit twee studies die vandaag gepubliceerd werd in Circulation, het vakblad van de American Heart Association. De gevolgen zijn het opmerkelijkst bij alleenstaanden. 

22 reacties

 • Tina Colpaert

  3 jaar geleden
  patrick rasschaert ik ben dierenvriend maar besef op voorhand hoe en wat hoeveel kopen een dier dumpen of mishandelen die omdat ze die beu zijn of overschat hebben denk daar eens over na voor u zegt dat ik geen dierenvriend ben!!!!!
 • Patrick Mechels

  3 jaar geleden
  Ook zouden ze onderzoek moeten doen naar de psychische invloed van de hond op de mens. Je zou versteld staan naar de resultaten. Honden laten pootafdrukken achter op je hart. Alles dieren konden praatten zou je veel te weten komen over je eigen.
 • guy muis

  3 jaar geleden
  wat gaan ze nog uitvinden,ik heb geen hond dus als ik eerder sterf lig ik er ook ni van wakker ,gaan doen we toch allemaal
 • Patrick Rasschaert

  3 jaar geleden
  @Tina Colpaert aan je reactie te zien ben je geen dierenvriend. Als je een hond aanschaft weet je op voorhand dat je er veel tijd zal moeten insteken en als je dat niet over hebt voor je huisdier dan moet je er geen houden.
 • Tina Colpaert

  3 jaar geleden
  ik heb geen hond vroeger wel gehad maar wil er nooit meer 1 je moet er veel tijd insteken bent altijd gebonden en sommige mensen overdrijven dan nog zoveel dat beest moet in bed liggen of aan tafel mee eten hun kleren vol haar jakkes of ze stoppen het in een karretje deuhhh
 1. De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interessant is een rekening bij de overheid?
  Spaargids.be

  De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interes­sant is een rekening bij de overheid?

  Wie zijn spaargeld minstens een jaar kan missen, kan het op een e-DEPO bij de Deposito- en Consignatiekas van de Belgische Staat zetten. De opbrengst ervan wordt maand per maand vastgelegd. Voor januari was dat 2,40%, voor februari stijgt de rente tot 2,80%. Let wel: je geld moet voor de eerste van de maand op de rekening staan om die maand recht op een rente te hebben. Spaargids.be zet alles op een rij.
 2. 1 op de 10 beroertes treft jonge mensen: hoe herken je het en wat kan je er zelf tegen doen?
  PREMIUM

  1 op de 10 beroertes treft jonge mensen: hoe herken je het en wat kan je er zelf tegen doen?

  Jaarlijks krijgen 19.000 Belgen een beroerte, in de vorm van een herseninfarct of een hersenbloeding. Zeker één op de tien gevallen treft mensen tussen de 18 en 55 jaar oud. “De oorzaken van zo’n beroerte op jonge leeftijd zijn wel vaak anders dan die bij ouderen”, zegt neurologe Laetitia Yperzeele (UZA). Wat zijn die oorzaken? En bij welke bloedgroep stijgt het risico met 16 procent?