Johan Staes van het Vlaams Onafhankelijk Zorgnetwerk (Vlozo) juicht de maatregelen toe. "Dit kan al veel druk van de ketel halen."
Volledig scherm
PREMIUM
Johan Staes van het Vlaams Onafhankelijk Zorgnetwerk (Vlozo) juicht de maatregelen toe. "Dit kan al veel druk van de ketel halen." © Photo News

Hogere zij-instroom en hulp van logistieke medewerkers: zo wil Vlaamse regering de zorg ontlasten

De Vlaamse regering en sociale partners zijn verschillende maatregelen overeengekomen om de zorgsector meer ademruimte te geven. Logistieke medewerkers zullen bijspringen om de druk op het personeel te verlichten en niet-gekwalificeerde zorgverleners kunnen een opleiding volgen terwijl ze betaald aan de slag zijn. “Je hoeft geen medisch diploma te hebben om vlot in de omgang te zijn.”

6 reacties

  • Veronica Voorhelst

    1 jaar geleden
    Bart Somers wil slechts halve maatregelen voor de huurmarkt: het grootste probleem is dat er gewoon geen huurwoningen meer vrij zijn. Ongeacht de huurprijs. En de schuld zijn de klimaatmaatregelen, maar dit zal natuurlijk niet mogen gezegd of geschreven worden.
  • Lieven tanghe

    1 jaar geleden
    Minder papierwerk zou al veel oplossen .Vroeger had je veel meer verpleegsters per persoon in de administratie .Nu is de verrhouding totaal verandert en dat is overal zo .
  • Gino Denil

    1 jaar geleden
    Hogere zij-instroom in de zorg, in het onderwijs, bij de politie, de bedrijven die geen werkvolk meer vinden. Hogere zij-instroom. Een mooi woord en het is weer eens opgelost.
  • Cris Verwilligen

    1 jaar geleden
    Eindelijk een stap in de richting van een oplossing. Dat is wat ze al van dag 1 hadden moeten doen. En nu al dat geld van test, tracing en vaccins in extra ziekenhuizen en we zijn er.
  • Karlo Mulle

    1 jaar geleden
    Van die 30 miljoen euro dat ze erin steken zijn we al zeker , waarschijnlijk weer enkele studies , commissies om tot de conclusie te komen dat het , zoals gewoonlijk bij onze Vlaamse politiek , dat er niets verandert of verbetert voor de mensen op de werkvloer , zie ook de lonen van de gewone werkmens , zullen we ermee lachen of huilen , zelf in te vullen , bende hypocrieten .
  1. Nieuwe neusspray tegen migraine goedgekeurd in VS: “Een echte doorbraak voor de 1 op 5 Belgen die last hebben van migraine”
    PREMIUM

    Nieuwe neusspray tegen migraine goedge­keurd in VS: “Een echte doorbraak voor de 1 op 5 Belgen die last hebben van migraine”

    Pfizer meldt dat hun neusspray tegen migraine Zavzpret net door de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) is goedgekeurd. “Een belangrijke doorbraak voor mensen die vrij van pijn willen zijn”, jubelt het persbericht. Is dit nieuwe medicijn echt een medische doorbraak? Hoeveel mensen hebben nu precies last van migraine? Kan je een migraine voorkomen? En wat doe je het beste als je een aanval hebt? Hoe dat allemaal zit, vroegen we aan neuroloog Jan Versijpt (UZ Brussel).
  2. Na ‘The Last of Us’: hoe gevaarlijk zijn schimmels voor de mens? “Systemische infecties in het bloed of de organen zijn in 30 tot 60% van de gevallen dodelijk”
    PREMIUM

    Na ‘The Last of Us’: hoe gevaarlijk zijn schimmels voor de mens? “Systemi­sche infecties in het bloed of de organen zijn in 30 tot 60% van de gevallen dodelijk”

    Corona is nog niet volledig achter de rug of iedereen heeft het al over een nieuwe pandemie. Deze keer gelukkig eentje die enkel op ons scherm te zien is - althans voorlopig toch. In de populaire HBO-reeks ‘The Last of Us’ teistert een schimmelinfectie de wereld en verandert iedereen in een bloeddorstig monster. Maar hoe realistisch is dit? Zou het ons ooit ook echt kunnen overkomen? En hoe gevaarlijk zijn schimmels echt? We vroegen het aan microbioloog Hans Carolus (KU Leuven).
  1. Selena Gomez verdikte door medicatie voor lupus, maar wat houdt die ziekte in? “Lupus heb je voor het leven, maar veelbelovende medicatie is op komst”
    PREMIUM

    Selena Gomez verdikte door medicatie voor lupus, maar wat houdt die ziekte in? “Lupus heb je voor het leven, maar veelbelo­ven­de medicatie is op komst”

    Bekende patiënten als Selena Gomez, Lady Gaga en Seal gaven lupus al meer bekendheid, maar de chronische auto-immuunziekte neemt vele gedaanten aan. En 1 op de 2.000 mensen blijkt te lijden aan de ziekte. Reumatologe Ellen De Langhe (UZ Leuven) legt uit welke aandoening er schuilt achter deze ronkende naam en hoe je kan ze oplopen? “Meestal verloopt de ziekte niet zo dramatisch, maar in zeldzame gevallen kunnen je vitale organen wel aangetast worden.”
  2. Waarom ben ik verdrietig maar kan ik toch niet huilen? Neurowetenschapper beantwoordt 5 vragen over onze emoties
    PREMIUM

    Waarom ben ik verdrietig maar kan ik toch niet huilen? Neuroweten­schap­per beant­woordt 5 vragen over onze emoties

    Wanneer de Britse neurowetenschapper Dean Burnett zijn vader verliest aan COVID, is hij overmand door verdriet, woede en onmacht. Hij besluit te onderzoeken waarom hij voelt wat hij voelt. Het resultaat is zijn boek ‘Doe normaal!’. Hier zijn alvast de antwoorden op vijf uit het leven gegrepen vragen over onze emoties. Van het nut van nachtmerries tot waarom je niet kan nadenken als je honger hebt: “Emoties lijken niet altijd logisch, maar hebben wel degelijk een belangrijke functie.”
  3. Vanaf welke leeftijd geef je je kind zakgeld? En wanneer is het tijd voor een eigen zichtrekening? Deze vijf stappen helpen je op weg
    Spaargids.be

    Vanaf welke leeftijd geef je je kind zakgeld? En wanneer is het tijd voor een eigen zichtreke­ning? Deze vijf stappen helpen je op weg

    Niet al je centen meteen uitgeven, maar ook voldoende sparen: dat is een essentiële levensles. Daarom biedt Wikifin tijdens ‘De Week van het Geld’, van 20 tot 26 maart, allerlei gratis spelen aan waarmee kinderen op een leuke manier met geld leren omgaan in de klas. Wil je hen ook thuis leren sparen en verstandig spenderen? Maak er werk van in vijf stappen, samen met Spaargids.be.