Kinderen spelen in een speeltuin in Milaan, waar een andere variant van het coronavirus woedt dan in China.
Volledig scherm
PREMIUM
Kinderen spelen in een speeltuin in Milaan, waar een andere variant van het coronavirus woedt dan in China. © BSRagency IPA / BACKGRID

Hoeveel varianten van het coronavirus bestaan er, en is het al langer bij ons dan we dachten? Marc Van Ranst legt uit

New York zou getroffen zijn door de Europese variant van corona, in Los Angeles sloeg de Chinese variant toe, aldus New Yorks gouverneur Andrew Cuomo. In Oost-Azië domineert dan weer een type dat bij patiënten in Europa niet wordt aangetroffen. Het virus is gemuteerd en doet dat nog altijd. Meer zelfs: het was al in 2019 onder ons.

23 reacties

 • Jeroen Deschrijver

  1 jaar geleden
  Bart De Graeve, jij gaat even gaan zeggrn dat van Ranst moet zwijgen omdat hij geen specialist ter zake is. Jij gaat ook even gaan zeggen wat hij wel had moeten doen. Ben jij dan specialist ter zake? Of zou jij misschien beter je commentaar inslikken? Vele mensen hier die het allemaal beter weten.
 • Bert Hoover

  1 jaar geleden
  Eduard Maes, precies geen echte griep gehad. Een echte griep - en dus niet wat ze in de volksmond een griepje noemen- is afzien en echt goed ziek zijn. Wat spierpijn, hoofdpijn, lichte koorts is dat dus niet ;)
 • Jan De Korte

  1 jaar geleden
  joanschaerminckel. er bestaat wel went vaccin sinds October 2019 tegen Ebola. en MVR zou beter terug in zijn schelp kruipen.
 • Felix Mellaerts

  1 jaar geleden
  Wel zou best kunnen schoonvader op 12 februari binnen gegaan toen nog met het idee van in observatie en op 18 februari hoge koorts saturatie van 60 en die dag overleden .Onverklaarbaar zo vlug
 • Joan Schaerminckel

  1 jaar geleden
  Gilbert Van den Berghe : 2008 de eerste grote oefening samen met Van Ranst. Ze wisten het toen al. Neen er bestaan tegen Ebola geen vaccins ook niet tegen Hiv.

Wetenschap & Planeet