Philippe Devos, hoofd van de afdeling intensieve zorgen van het CHC-ziekenhuis in Luik en voorzitter van het grootste artsensyndicaat BVAS, is zelf besmet met het coronavirus.
Volledig scherm
Philippe Devos, hoofd van de afdeling intensieve zorgen van het CHC-ziekenhuis in Luik en voorzitter van het grootste artsensyndicaat BVAS, is zelf besmet met het coronavirus. © RV

Hoe verzorg je jezelf thuis wanneer je milde symptomen hebt? Philippe Devos, intensivist en zelf coronapatiënt, geeft raad

Veruit de meeste Covid-19-patiënten hebben milde symptomen en zieken thuis in quarantaine uit. Maar wat moet je doen als je koorts hebt? Wat met extra vitamines, wat met sporten? Mag je als patiënt nog hetzelfde toilet als je huisgenoten gebruiken? Wanneer moet je naar de spoed? We vroegen het aan Philippe Devos, diensthoofd intensieve zorgen van het CHC-ziekenhuis in Luik. De intensivist waarschuwde als eerste in ons land voor wat er op ons zou afkomen en ondervindt momenteel zelf aan den lijve hoe het voelt om besmet te zijn met het nieuwe coronavirus.

17 reacties

 • Lien Mathieu

  1 jaar geleden
  Ik ben positief getest op Corona en ervaar milde symptomen waarvan hoofdzakelijk plotse geur en smaak verlies. Ik proef en ruik helemaal niets.. dit nu sinds 9dagen. Sinds vandaag Heb ik wel meer energie, heeft iemand ervaring rond het weer terug krijgen van smaak en deur?
 • Aname Doen

  1 jaar geleden
  De enige factoren die de immuniteit ondersteunen is een evenwichtig dieet (raadpleeg de WHO aanbevelingen als je niet weet wat evenwichtig is), voldoende nachtrust en beweging. Extra vitamines inemen kan mogelijk nefast zijn voor de immuniteit. Het enige dat de immuniteit kan 'versterken' is een vaccin of een eerdere overleefde besmetting (maar ook dat is geen garantie).
 • Gertie Daerden

  1 jaar geleden
  Fijn dat een arts openlijk, vitaminen in een goed daglicht zet. Naast de jacht op het virus, moet er evenveel aandacht gaan, naar het versterken van de immuniteit.
 • Carla Van Geel

  1 jaar geleden
  Verpleegsters waren al voor de crisis met te weinig waardoor er al burn outs enz.. Er werd niet naar hen geluisterd. Diezelfde mensen werken zich nu te pletter om levens te redden. Een assistent arts vind dat daar een les moet uit getrokken worden, in zorg en mensenlevens kan en mag nooit gesnoeid worden!
 • Michel De Deken

  1 jaar geleden
  Gerda Beyen wat gaat er voor gezondheid of geld ?.die mensen weten wel waar ze over praten ze zien het alle dagen 7/7 het is nu zo en we moeten erdoor hou u aan de regels en zo komen we er samen snel door .!
 1. Bewegingslab UHasselt onderzoekt revalidatietechnieken in virtual reality

  Bewe­gingslab UHasselt onderzoekt revalida­tie­tech­nie­ken in virtual reality

  De faculteit Revalidatiewetenschappen van de UHasselt kan voortaan gebruikmaken van het hoogtechnologische bewegingslab GRAIL. Het lab bestaat uit een geavanceerde loopband met een platform dat onder meer de stapkracht meet, een scherm waarop een virtuele omgeving wordt geprojecteerd en talloze camera’s die het evenwicht en iedere beweging van de proefpersoon nauwgezet registreren en analyseren. “Met GRAIL kunnen we levensechte situaties nabootsen, waardoor we nieuwe revalidatietechnieken kunnen onderzoeken en ontwikkelen", zegt prof. dr. Pieter Meyns, coördinator van het bewegingslab.
 2. QVAX-beheerder Frank Robben: “Absolute veiligheid heeft u enkel op het kerkhof”
  7

  Q­VAX-beheerder Frank Robben: “Absolute veiligheid heeft u enkel op het kerkhof”

  Frank Robben, de man achter QVAX.be, heeft zich op ‘De Ochtend’ op Radio 1 verdedigd tegen de kritiek op het dinsdag gestarte platform om vaccinatiereservelijsten aan te leggen. Van wachtrijen is sinds woensdag geen sprake meer. De gegevens die mensen moeten achterlaten - waaronder het rijksregisternummer - staan in “een beveiligde cloud.” Tegelijkerheid stipt hij aan dat “absolute veiligheid enkel op het kerkhof bestaat.”
 1. Gigantische Tyrannosaurus Rex liep langzamer dan de mens
  Play

  Giganti­sche Tyrannosau­rus Rex liep langzamer dan de mens

 2. De stoppen slaan door bij Ruben wanneer badkamer verbouwen niet loopt zoals gehoopt
  Play
  Huis Gemaakt

  De stoppen slaan door bij Ruben wanneer badkamer verbouwen niet loopt zoals gehoopt

Wetenschap & Planeet