Steven Van Gucht en Dirk Ramaekers over de tweede boostercampagne
Volledig scherm
PREMIUM
Steven Van Gucht en Dirk Ramaekers over de tweede boostercampagne © Johan Jacobs/RV/Photo News

Hoe ver staat onze vaccinatiecampagne? “Volgend jaar één prik tegen griep en corona, maar welke varianten krijgen we deze winter?”

Na iedere campagne haakt een deel van de bevolking af. Willen we nog wel om die vierde coronaprik? Raken we voor de komende herfstgolf wel in de veilige zone? Zijn we beter beschermd, nu er geprikt wordt met vaccins waarin twee mRNA codes zitten? Of geven die juist meer bijwerkingen? En wanneer volgt het vijfde spuitje? Vijf vragen aan vaccinatieplanner Dirk Ramaekers en viroloog Steven Van Gucht.

4 reacties

 • Yolande MARIS

  2 maanden geleden
  We zijn in overlevingmodus dus al het corona gezever gaat volledig aan ons voorbij.Onze eerste bekommernis is de stoof te stoken en fatsoenlijk eten op tafel, corona is enkel nog een bezorgdheid van degene die er financieel goed voorstaan zoals jullie.
 • Johan Verhaeghe

  2 maanden geleden
  Heb op 20 april al mijn vierde prik gekregen als zogenaamde risicopatiënt. Nu mijn vijfde gekregen op 15 september. Als het nodig is ga ik voor een zesde of jaarlijkse prik. Ik neem geen risico. Buiten beetje pijn aan bovenarm en een dagje koorts nooit last gehad. Ik zou aan iedereen zeggen: Doen!
 • Gino Standaert

  2 maanden geleden
  Ik heb mezelf al 3 weken op de Q vax lijst gezet , elke dag beschikbaar , blijkbaar nooit spuitjes over , nog niet gecontacteerd geweest ... ben 55+ diabeet type 2 , blijkbaar nog niet zo'n risicogroep...
 • Johny Goessens

  2 maanden geleden
  Aan alle antivaxers ! Vijfde spuitje gekregen en wees maar gerust je krijgt er geen 'Euthanasie' van ! Still Alive And Kicking !
 1. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.