Het lossen van AstraZeneca-vaccins op de luchthaven van Mexico Stad. De vaccins werden geleverd door het Covax-programma, het internationale initiatief dat werd opgezet om vaccins voor iedereen beschikbaar te stellen.
Volledig scherm
PREMIUM
Het lossen van AstraZeneca-vaccins op de luchthaven van Mexico Stad. De vaccins werden geleverd door het Covax-programma, het internationale initiatief dat werd opgezet om vaccins voor iedereen beschikbaar te stellen. © REUTERS

Hoe realistisch is wereldwijde groepsimmuniteit? Kunnen we de hele wereld tegen eind volgend jaar voldoende vaccineren?

Brits premier Boris Johnson maant de rijkste landen van de G7 aan om alles in het werk te stellen zodat tegen eind volgend jaar de hele wereld tegen Covid-19 is gevaccineerd. Een globale missie die maar liefst 15 miljard dosissen vereist. Hoe realistisch is dat en wat zijn de obstakels? “We gebruiken nu nog niet eens de helft van de capaciteit om vaccins te produceren. Dat moet omhoog.”

1 reactie

  • Emi Hergersberg

    6 dagen geleden
    Beginnen met een wereldwijde drastische geboortebeperking waar iedereen meer ruimte heeft !
  1. Psychiatrisch Universitair Centrum KU Leuven maakt jongerenafdelingen volledig rookvrij

    Psychia­trisch Universi­tair Centrum KU Leuven maakt jongerenaf­de­lin­gen volledig rookvrij

    Roken is op de dienst kinder- en jeugdpsychiatrie van het Universitair Psychiatrisch Centrum (UPC) van de KU Leuven voortaan helemaal uit den boze. Dat meldt de zorginstelling. Tot nu toe konden opgenomen jongeren, personeel en bezoekers nog in rookhoeken op de campussen terecht, maar die verdwijnen. "Zien roken, doet roken en jong geleerd is oud gedaan", luidt het. Daarom wil het UPC KU Leuven meewerken aan een rookvrije generatie.

Wetenschap & Planeet