EPA
Volledig scherm
© EPA

Hoe raak je besmet en hoe kan je jezelf beschermen? De belangrijkste vragen over coronavirus beantwoord

Het coronavirus grijpt steeds verder om zich heen en in het hele land worden de maatregelen om het virus in te dijken steeds verder aangescherpt. Hoe loop je het virus op? Hoe bescherm je je? Wat zijn de symptomen en hoe gevaarlijk is Covid-19? Een overzicht van veelgestelde vragen over de verspreiding van en bescherming tegen het coronavirus.

18 reacties

 • Jan De Maeyer

  2 jaar geleden
  In 2004 was er al een middel tegen corona namelijk chloroquine, waarom wordt dit verzwegen?
 • koen Van Hessche

  2 jaar geleden
  WHO zegt dat mensen zonder symptomen bijna niet voorvallen en meneer Van Ranst beweert hier net het tegenovergestelde. Wie moeten wij nog geloven op den duur?
 • Philip Van Hecke

  2 jaar geleden
  Hoe zit het met indirect contact? Stel, de ouder van een klasgenootje van je kind test positief. Je kind is - uiteraard - in contact geweest met dat klasgenootje... mogelijk is de ouder ook in de klas geweest... Is het dan gewoon een kwestie van tijd, of volstaan de courante voorzorgsmaatregelen?
 • ETIENNE BOECKX

  2 jaar geleden
  Maatregelen tegen welk virus dan ook. 1) was je elke morgend met koud i.p.v. warm water. 2) maak een fikse wandeling tegen een spel tempo. 3) verbrand al je sjaals en bedek je hals niet. 4) Drink elke dag tussen de 2 en 3 liter water. 5) ga elke dag naar de wc voor een grote boodschap. 6) doe zoveel mogelijk boodschappen te voet. 7) zet je temperatuur van de chauffage op 21 graden. 8) kleed je niet te warm. 9) neem geen onnodige medicatie zorg dat je lichaam haar eigen weerstand optimaliseert.
 • Nick Lersberghe

  2 jaar geleden
  @pol van de velde Dat is onbegonnen werk. Testen op een virus duurt sowieso al lang. Velen kunnen het hebben en vertonen pas na een week symptomen. Het is veel simpeler en veel effectiever om gewoon zoveel mogelijk te isoleren vanaf er iets van symptomen zijn.
 1. Liegen over je vorige loon om een hoger salaris te strikken? Dit zeggen de experts
  Jobat

  Liegen over je vorige loon om een hoger salaris te strikken? Dit zeggen de experts

  Heb je een nieuwe baan in het vizier, komt vroeg of laat het onderwerp ‘loon’ naar boven. Om je nieuwe salaris te bepalen of een goed voorstel te kunnen doen, durft een werkgever daarbij al eens vragen wat je op je huidige job verdient. Vind je dit maar een ongemakkelijke vraag en weet je er geen blijf mee? Is je huidige loon aan de lage kant en wil je een mooie promotie niet mislopen met een al te eerlijk antwoord? Jobat.be legt de kwestie voor aan hr-dienstverlener SD Worx.
 2. Indian summer: met deze spullen geniet je ook na de zomer maximaal van je terras
  HLN Shop

  Indian summer: met deze spullen geniet je ook na de zomer maximaal van je terras

  Heb je van je terras een kleine oase gemaakt waar het heerlijk vertoeven is? Dan wil je daar natuurlijk maximaal van genieten. Nu de zomer stilaan op haar einde loopt zou het maar jammer zijn je gezellige buitenplek straks al te moeten verlaten om je weer binnenskamers terug te trekken. Met enkele kleine en grotere hulpmiddelen is dat gelukkig niet nodig. HLN Shop overloopt wat je kan doen om zo lang mogelijk van je terras te kunnen profiteren.

Wetenschap & Planeet