Een kruispunt bij Codogno, waar het ziekenhuis naliet om een superverspreider in quarantaine te plaatsen.
Volledig scherm
Een kruispunt bij Codogno, waar het ziekenhuis naliet om een superverspreider in quarantaine te plaatsen. © AP

Hoe fout in Italiaans ziekenhuis leidde tot razendsnelle verspreiding coronavirus

Het coronavirus komt alsmaar dichter bij onze grenzen. In Italië loopt het aantal besmettingen nu heel snel op. Aan de basis ligt een fout die vorige week gemaakt werd in een ziekenhuis in het Noord-Italiaanse Codogno, op 60 km van Milaan. Dat zegt premier Giuseppe Conte.

21 reacties

 • Marc Hayen

  3 jaar geleden
  Als je het percentage van de sterfgevallen ziet besef je dat het geen gewoon griepje is.
 • Franky Van Den Abeele

  3 jaar geleden
  Stop met die vergelijkingen met de griep! Dit is geen griepje maar iets veel ergers. Anders zou men nooit zoveel mensen in quarantaine steken. Al die betweters hier roepen direct op hun mama mochten ze covid 19 hebben.
 • Gert De Vries

  3 jaar geleden
  Wie denkt dat Belgische ziekenhuizen, na alle besparingen en met continu personeelstekort beter scoren dan Italiaanse, droomt. Vraag maar aan verpleegkundigen. Trouwens, wanneer gaan de beschermende pakken met geschikte mondmaskers en gelaatsbescherming aan het Belgisch medisch personeel voor gebruik gegeven worden ? Elke besmetting met corona van een medisch personeelslid is naast een ramp ook een arbeidsongeval !
 • Wouter Van de Walle

  3 jaar geleden
  Het is veel besmettelijker dan griep maar niet gevaarlijker. Veel meer mensen sterven jaarlijks nog altijd aan griep dan aan dit
 • Johan De Troyer

  3 jaar geleden
  Mr Soubry die uit China kwam en besmet was met het virus is in st Pieter behandeld geweest en moest dan naar Italië voor zijn werk. Voilà daar is patiënt nr 0
 1. Het is lente en toch lijkt iedereen verkouden: zo voorkom je dat je loopt te snotteren. “Laat de gember, knoflook en honing maar links liggen”
  PREMIUM

  Het is lente en toch lijkt iedereen verkouden: zo voorkom je dat je loopt te snotteren. “Laat de gember, knoflook en honing maar links liggen”

  Momenteel lijkt iedereen weer te niezen en te snotteren. En dat ondanks dat het - meteorologisch gezien - al lente is. Komt dit door het koude grijze weer? In welk seizoen heb je het meeste kans om een verkoudheid op te lopen? En wat kan je er het best tegen doen? Onze wetenschapsexpert Martijn Peters zocht het uit. “Een verkoudheid kan veroorzaakt worden door zo’n 200 virussen.”