Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News

Hoe besmettelijk zijn kinderen, en hoe snel raken ze zelf besmet? Dit zeggen de meest recente wetenschappelijke onderzoeken

Is het nu veilig om de scholen te openen of niet? Het is aan de politiek om de knoop door te hakken. Intussen buigen heel wat wetenschappers zich over de link tussen kinderen en Covid-19. Zo blijkt uit een Italiaans onderzoek dat kinderen zelfs méér mensen besmetten dan volwassenen. Dit zijn de meest recente, voornaamste bevindingen. 

42 reacties

 • Eddy Wolput

  5 maanden geleden
  Laat zeker de kinderen naar school gaan, voor sommigen is dat de enige manier omniet in een sociaal isolement te geraken.
 • Andy De Schieter

  5 maanden geleden
  Voor mij is het nochtans zeer simpel. Iedereen een masker of niemand. Niet afkomen met wielrenners die geen lucht krijgen of een jogger die zijn lucht nodig heeft. Iedereen heeft lucht nodig. Een virus maakt geen verschil.
 • benny van ammel

  5 maanden geleden
  Goed om de scholen toe te houden? Waar gaan al die kinderen naar toe? Opvang? Grootouders? Terug naar 1 ouder werken en 1 ouder thuis. Wie gaat de rekeningen betalen? En hoe zit het met de leerachterstand. Ouders mogen dan weer volop werken, en voor/na je werk nog leerkracht spelen. En in fabrieken met honderden naast elkaar. Maar thuis mag je maar een bubbel van 5 en je kinderen mogen niet naar school. Goede redenering. Goed bezig
 • Sabine De Raedt

  5 maanden geleden
  Natuurlijk zullen deze honderduizenden schoolgaande kinderen duizenden volwassenen en ouderen besmetten waarvan een deel ervan zal sterven. Start een gesloten internaat voor die verspreiders. School onderricht top mee . En leerkrachten hebben voor min 3 maand vakantie gekozen. Dus is de compensatie. Iedereen goed.
 • Johan Messeeuw

  5 maanden geleden
  In tegenstelling tot hetgeen sommige lezers beweren : de leraren staan te springen om weer normaal les te mogen geven. Neem het van mij aan : het lesgeven tijdens de coronaperiode was allesbehalve plezant en heeft enorm veel energie gevraagd. Ik (zelf leraar op rust) wens mijn actieve collega’s veel moed toe!
 1. Vlaming in Wuhan over coronacrisis: "Toch beter de korte pijn dan de 10 maanden die jullie meemaken"
  Play

  Vlaming in Wuhan over coronacri­sis: "Toch beter de korte pijn dan de 10 maanden die jullie meemaken"

 2. De Croo richt zich in laatste woorden tot jongeren: "Het einde wordt een nieuw begin"
  Play

  De Croo richt zich in laatste woorden tot jongeren: "Het einde wordt een nieuw begin"

Wetenschap & Planeet