Als we straks met zijn allen weer het openbaar vervoer gaan gebruiken, zal mogelijk iedereen een mondmasker moeten dragen.
Volledig scherm
Als we straks met zijn allen weer het openbaar vervoer gaan gebruiken, zal mogelijk iedereen een mondmasker moeten dragen. © WHO

Hier moet je op letten bij het dragen van een mondmasker

Van zodra de quarantainemaatregelen geleidelijk aan opgeheven worden, is het aangeraden om stoffen mondmaskers te dragen in situaties waarin geen anderhalve meter afstand kan bewaard worden of op plaatsen waar veel volk is. Bijvoorbeeld in het openbaar vervoer of in supermarkten. Dat heeft premier Sophie Wilmès (MR) gezegd na afloop van de Nationale Veiligheidsraad. Maar hoe draag je zo’n mondmasker? Waar moet je op letten en hoe lang gaat het mee?

47 reacties

 • Freddy Madou

  9 maanden geleden
  We moesten geen mondmaskers opzetten, natuurlijk niet er waren er geen, maar de bevolking maar voorliegen De Block, Beke, virologen, wie zat er toch allemaal in de vorige regering eens vragen aan Wouter Beke.
 • Marc LInden

  9 maanden geleden
  regering (wimes, de block) en consoorten en virologen vonden het niet nodig, dat was een leugen, nee dat was bedrog. nu is het plots wel nodig. waarom zouden we ons laten dwingen om leugens te volgen.
 • François De Coster

  9 maanden geleden
  Allemaal goed om iedereen een masker te laten dragen maar waar gaan wij allemaal voldoende maskers vinden, zoals gewoonlijk heeft de regering daar niet aan gedacht voor dat ze iets beslissen!!!!!!!
 • Danny Buyse

  9 maanden geleden
  In de micro zal het mondmasker vuur vatten Camiel. Als je zeker wilt zijn moet je 3 tot het allerveiligste 4 maskers hebben en alle dagen veranderen van masker. Het virus kan tot 72 uren overleven op bepaalde oppervlakten. Maandag draag je masker 1 en dinsdag masker 2 en woensdag masker 3 en donderdag terug masker 1 want er is 72 uur verstreken en de eventuele virussen zijn dan dood.
 • mark deleener

  9 maanden geleden
  Mensen, vergeet mondmaskers. Niemand is getraind om die op te zetten, en dan nog. Na 3 keer gebruik moet je deze wegwerpen. Een ffp2 kost snel 10 euro per stuk. Ik zie mensen in de wagen met masker en handschoenen. Die maskers en die ganse wagen kun je hiermee besmetten. Steek ze in de microgolfoven. Wat een onzin. Ik heb vele jaren gewerkt in een labo. Handschoenen en maskers is voor ėėnmaal te gebruiken. Stop de rest. Enkel autoclaveren bij 120 graden is oke
 1. Celine Van Ouytsel (24) had nog nooit een relatie: "Ik heb niet het gevoel dat ik iets mis"
  Play
  Missie Callcenter

  Celine Van Ouytsel (24) had nog nooit een relatie: "Ik heb niet het gevoel dat ik iets mis"

 2. Veld met 200.000 vlaggen licht op voor het Witte Huis
  Play

  Veld met 200.000 vlaggen licht op voor het Witte Huis

Wetenschap & Planeet