AFP
Volledig scherm
© AFP

Het coronavirus is nu officieel een pandemie, maar wat betekent dat?

Het coronavirus Covid-19 - meer dan 118.000 besmettingen en ruim 4.000 doden - woedt intussen in alle continenten (behalve Antarctica). De baas van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft de uitbraak van het nieuwe virus bestempeld als een pandemie. Ook viroloog Marc Van Ranst zei eerder al dat aan de criteria om hierover te spreken is voldaan. Maar vanaf wanneer spreken we over een pandemie? Wie beslist hierover? En wat betekent dat? 

2 reacties

 • Kevin Marlein

  1 jaar geleden
  De ergste periode moet nog komen... geloof mij. De staat weet veel meer dan ze lossen!
 • Christophe Loix

  1 jaar geleden
  Wat betekend dat nu? Nu? Niets. De tijd om te sensibiliseren en voor te bereiden (voor zowel overheid als burgers) was 2 maanden geleden. Maar toen was het "maar een griep" en enige respons was "paniekzaaierij".
 1. Meer dan 50.000 nieuwe besmettingen in Nederland op een week tijd: nooit eerder stegen de coronacijfers zo snel
  134

  Meer dan 50.000 nieuwe besmettin­gen in Nederland op een week tijd: nooit eerder stegen de coronacij­fers zo snel

  Nederland kampt met een sterk stijgend aantal coronabesmettingen. Met 51.957 besmettingen in de afgelopen week is Nederland weer op het hoge niveau van begin mei beland. Dat is maar liefst een verzesvoudiging ten opzichte van vorige week. Met zo’n vaart gingen de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) in de hele coronacrisis nog niet omhoog.