Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Getty Images/Tetra images RF

Helft (toekomstige) mama's in ons land is angstig of depressief tijdens coronacrisis

Het aantal zwangere of pas bevallen vrouwen met mentale problemen is tijdens de coronacrisis gestegen van twintig naar vijftig procent. Dat schrijft De Zondag op basis van een onderzoek van de KU Leuven bij meer dan 5.000 vrouwen.

6 reacties

 • Jean-pierre Thierens

  1 jaar geleden
  Tijdens de zwangerschap wat minder hooi op de vork nemen en het rustiger aandoen . Ook na de bevalling de carrière en hobby’s on hold en focussen op de baby zal veel oplossen .
 • Marianne Van den Lemmer

  1 jaar geleden
  Bijna alle dieren stellen hun zwangerschap uit tot het moment en de omstandigheden het beste zijn. Niet zo de mens. Die kweekt er maar op los.
 • Karel Van Biezen

  1 jaar geleden
  Wie haalt het ook in zijn hoofd om in een onzekere tijd als deze met corona aan kinderen te beginnen? Dezelfde mensen die aan kinderen beginnen om van een slechte relatie een goede te maken? Naast het hebben van een kinderwens zouden mensen beter wat meer rekening houden met het feit of de omstandigheden ernaar zijn zoals stabiele relatie en omgeving, professioneel alles in orde, enz.
 • Annie Vancauteren

  1 jaar geleden
  De virologen helpen alles om zeep. Het plan 2030.
 • Gerd Peeters

  1 jaar geleden
  Daar moet je moed voor hebben om in deze tijd een kind op de wereld te zetten, ik zou het niet doen.
 1. Van uitputting tot ademhalingsmoeilijkheden: vrouwen en personen met overgewicht lopen groter risico op langdurige Covid

  Van uitputting tot ademha­lings­moei­lijk­he­den: vrouwen en personen met overge­wicht lopen groter risico op langdurige Covid

  Vermoeidheid of uitputting, hoofdpijn, geheugen- en concentratieproblemen, spierpijn, ademhalingsproblemen en slaapstoornissen zijn de meest voorkomende kwaaltjes waar mensen met langdurige Covid mee kampen. Dat betekent dat ze drie tot zes maanden na hun infectie nog steeds één of meerdere symptomen hebben. Wie het meeste risico loopt op langdurige Covid? Vrouwen en personen met overgewicht, zo blijkt uit een studie van Sciensano.

Wetenschap & Planeet