Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Getty Images/Tetra images RF

Helft (toekomstige) mama's in ons land is angstig of depressief tijdens coronacrisis

Het aantal zwangere of pas bevallen vrouwen met mentale problemen is tijdens de coronacrisis gestegen van twintig naar vijftig procent. Dat schrijft De Zondag op basis van een onderzoek van de KU Leuven bij meer dan 5.000 vrouwen.

6 reacties

 • Jean-pierre Thierens

  2 maanden geleden
  Tijdens de zwangerschap wat minder hooi op de vork nemen en het rustiger aandoen . Ook na de bevalling de carrière en hobby’s on hold en focussen op de baby zal veel oplossen .
 • Marianne Van den Lemmer

  2 maanden geleden
  Bijna alle dieren stellen hun zwangerschap uit tot het moment en de omstandigheden het beste zijn. Niet zo de mens. Die kweekt er maar op los.
 • Karel Van Biezen

  2 maanden geleden
  Wie haalt het ook in zijn hoofd om in een onzekere tijd als deze met corona aan kinderen te beginnen? Dezelfde mensen die aan kinderen beginnen om van een slechte relatie een goede te maken? Naast het hebben van een kinderwens zouden mensen beter wat meer rekening houden met het feit of de omstandigheden ernaar zijn zoals stabiele relatie en omgeving, professioneel alles in orde, enz.
 • Annie Vancauteren

  2 maanden geleden
  De virologen helpen alles om zeep. Het plan 2030.
 • Gerd Peeters

  2 maanden geleden
  Daar moet je moed voor hebben om in deze tijd een kind op de wereld te zetten, ik zou het niet doen.
 1. Hoe werkt een defibrillator en kan je ermee sporten op hoog niveau? “Het is een engelbewaarder die moet zorgen dat zoiets niet meer gebeurt”

  Hoe werkt een defibrilla­tor en kan je ermee sporten op hoog niveau? “Het is een engelbe­waar­der die moet zorgen dat zoiets niet meer gebeurt”

  De Deense voetballer Christian Eriksen (29) zal na zijn hartstilstand op het EK voetbal een defibrillator geïmplanteerd krijgen. Of hij zijn professionele voetbalcarrière hierna zal kunnen verderzetten is nog niet geweten, maar het valt in ieder geval niet uit te sluiten. “Als de hartstilstand werd veroorzaakt door hartritmestoornissen die slechts sporadisch optreden, is sporten op hoog niveau met een inwendige defibrillator niet uitgesloten", legt sportcardioloog Peter Peytchev uit.

Wetenschap & Planeet