Een zwangere vrouw. Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Een zwangere vrouw. Illustratiebeeld. © thinkstock

Groenen willen dat Senaat 'gynaecologisch geweld' onderzoekt

Senator Celia Groothedde van Groen vraagt samen met haar collega's France Masai en Hélène Ryckmans van Ecolo dat de Senaat het fenomeen van 'gynaecologisch geweld' onderzoekt. Dat schrijven L'Avenir en De Morgen vandaag.

 1. 3 mama’s over de invloed van de coronamaatregelen op hun baby’s: “Carlota (1) is mensenschuw, zelfs naar haar grootouders toe”
  PREMIUM

  3 mama’s over de invloed van de coronamaat­re­ge­len op hun baby’s: “Carlota (1) is mensen­schuw, zelfs naar haar grootou­ders toe”

  Makkelijk is het niet, mama worden tijdens een pandemie. Je krijgt geen - of amper - bezoek, een babyborrel mag je vergeten en over de pijnlijk grote overschot aan doopsuiker gaan we zelfs niet beginnen. Mama’s Helena (36), Esma (21) en Ann (32) merken nu al een verschil bij hun baby’s. “Gezichten herkennen mijn zoontjes niet goed, en ze schrikken en huilen, als ze iemand anders zien dan mij of mijn man.” Zullen de coronacrisis en bijhorende maatregelen blijvende effecten hebben op de socialisatie van een pasgeboren kind? Wij vroegen het aan klinisch psycholoog Guy Bosmans, professor Pedagogische Wetenschappen aan de KU Leuven.
 1. Zo verliep eerste sluitingsavond van de cafés: drukte om 22 uur
  Play

  Zo verliep eerste sluitings­avond van de cafés: drukte om 22 uur

 2. Bekende YouTuber rijdt met auto dwars door menigte op Flageyplein
  Play

  Bekende YouTuber rijdt met auto dwars door menigte op Flagey­plein

Wetenschap & Planeet