Een zwangere vrouw. Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Een zwangere vrouw. Illustratiebeeld. © thinkstock

Groenen willen dat Senaat 'gynaecologisch geweld' onderzoekt

Senator Celia Groothedde van Groen vraagt samen met haar collega's France Masai en Hélène Ryckmans van Ecolo dat de Senaat het fenomeen van 'gynaecologisch geweld' onderzoekt. Dat schrijven L'Avenir en De Morgen vandaag.

 1. 3 mama’s over de invloed van de coronamaatregelen op hun baby’s: “Carlota (1) is mensenschuw, zelfs naar haar grootouders toe”
  PREMIUM

  3 mama’s over de invloed van de coronamaat­re­ge­len op hun baby’s: “Carlota (1) is mensen­schuw, zelfs naar haar grootou­ders toe”

  Makkelijk is het niet, mama worden tijdens een pandemie. Je krijgt geen - of amper - bezoek, een babyborrel mag je vergeten en over de pijnlijk grote overschot aan doopsuiker gaan we zelfs niet beginnen. Mama’s Helena (36), Esma (21) en Ann (32) merken nu al een verschil bij hun baby’s. “Gezichten herkennen mijn zoontjes niet goed, en ze schrikken en huilen, als ze iemand anders zien dan mij of mijn man.” Zullen de coronacrisis en bijhorende maatregelen blijvende effecten hebben op de socialisatie van een pasgeboren kind? Wij vroegen het aan klinisch psycholoog Guy Bosmans, professor Pedagogische Wetenschappen aan de KU Leuven.
 2. Lizzy had last van vaginale droogte en urineverlies: “Dankzij het 'orgasme-shot' kan ik sneller klaarkomen”
  PREMIUM

  Lizzy had last van vaginale droogte en urinever­lies: “Dankzij het 'orgasme-shot' kan ik sneller klaarkomen”

  “Door mijn menopauze kreeg ik vaginale droogte. En seks was een verplicht nummertje: het deed zo veel pijn dat ik het liever wou mijden. Tot ik het O-shot probeerde.” Lizzy (52) liet haar eigen bloed injecteren in haar meest intieme delen en merkte hoe haar seksleven weer opflakkerde. Twee gynaecologen leggen uit hoe de behandeling precies werkt en of het écht de heilige graal is voor een spetterend orgasme.

Wetenschap & Planeet