Het EMA heeft het licht op groen gezet voor het coronavaccin van Pfizer-BioNTech voor kinderen van vijf tot elf jaar.
Volledig scherm
Het EMA heeft het licht op groen gezet voor het coronavaccin van Pfizer-BioNTech voor kinderen van vijf tot elf jaar. © AP

Groen licht voor Pfizer-vaccin bij kinderen vanaf vijf jaar: krijgen jonge kinderen hetzelfde vaccin als volwassen? Moeten ouders toestemming geven?

Het geneesmiddelencomité van het Europees geneesmiddelenagentschap EMA heeft het licht op groen gezet voor het coronavaccin van Pfizer-BioNTech voor kinderen van vijf tot elf jaar. Dat deelt het EMA mee. Dat betekent dat lagereschoolkinderen ook in ons land binnenkort een prik kunnen krijgen. Krijgen zij hetzelfde vaccin als volwassenen? En kan dit zonder toestemming van de ouders? 

31 reacties

 • Houda Farssi

  1 jaar geleden
  Blijf van de kinderen , die moeten natuurlijke immuniteit ontwikkelen. Ouders denk 2x maal na
 • Christophe Loix

  1 jaar geleden
  Wat hebben die gevaccineerden veel vertrouwen in de bescherming door hun vaccin. Maar blijkbaar werkt het enkel als de niet-gevaccineerden het ook krijgen. Om redenen.
 • Michel Amerlinck

  1 jaar geleden
  Mijn kinderen zullen zeker geen vaccin krijgen. Ze bouwen zelf antistoffen op. Net zaols normaal ook de volwassenen. Dus handen af van de kids.
 • Sophie Cultiaux

  1 jaar geleden
  Wat met kinderen die binnen 2 weken 12 jaar worden of al sinds 1 september 12 zijn. Wanneer krijgen zij de kans op vaccinatie??
 • Veronica Voorhelst

  1 jaar geleden
  Ik hoop het en vanaf drie maanden. Dit is hoognodig als we ooit van Corona af willen geraken