Ook Dina Tersago at twee weken lang ziekenhuiskost. Daar werd ze niet vrolijk van. "Alles smaakt zo bloemig"
Volledig scherm
PREMIUM
Ook Dina Tersago at twee weken lang ziekenhuiskost. Daar werd ze niet vrolijk van. "Alles smaakt zo bloemig" © VTM

Getest: ziekenhuiseten maakt je alleen maar zieker. Na 2 weken al dramatisch effect op bloedwaarden

Klopt het flauwe ziekenhuiskost je nog slapper maakt? Dina Tersago testte dat voor het VTM-programma ‘Ze zeggen dat’. Met negen andere vrijwilligers at ze drie keer per dag ziekenhuismaaltijden. “Niet te vreten, maar alles voor de wetenschap”. Twee weken volstond om al een dramatisch effect op de bloedwaarden te zien. Hoe ongezond dat een mens maakt, lees je hier. Maar het kan ook anders. Eén Vlaams ziekenhuis slaagt er in alles 100% vers aan te bieden.

117 reacties

 • Wendy De Roeck

  1 jaar geleden
  Waarom niet samenwerken met de boeren?
 • marina beeten

  1 jaar geleden
  Ik heb na mijn bevalling aantal dagen in ziekenhuis gelegen en het eten was op zich niet slecht, alleen ik had last van een te hoge bloeddruk, wegens beginnende zwangerschapsvergiftiging en mijn eten was wel heel erg zout. Mijn man is kok geweest en hij houd op zich van stevig gekruid maar zelfs zij zei dat het puur zout was…niet echt goed als je daar ligt met een te hoge bloeddruk lijkt me
 • Rudi Vanden

  1 jaar geleden
  Ik heb al meermaals in het U.Z. Jette verbleven voor langere periodes en ben zeer tevreden over het eten,wat je moet doen bij opname is de diëtiste contacteren om uw voeding samen met u te bepalen,dan kan je heel wat zelf bepalen,zelfs wat je niet graag eet of juist wel,mijn eetplateau was dag en nacht verschil met mijn buurman in de kamer. Je mag niet vergeten dat het eten niet mag overhellen in bepaalde richtingen,maar nogal neutraal moet zijn naar vet,vezels,mineralen,dat wordt bijgestuurd D1
 • Karin langé

  1 jaar geleden
  Heb reeds veel tijd in het ziekenhuis doorgebracht, inderdaad is dat niet altijd goed vooral veel diepvries eten , en vooral smaakloos.Gelukkig familie die regelmatig de koelkast vulde met vers fruit en zuivel of naar de cafetaria iets voor mij ging halen
 • Bernard Laverge

  1 jaar geleden
  Er is voor niets geld in België. Omdat de fiscale wetten goed zijn voor de grootverdieners. Wie al veel heeft, krijgt veel. Het typische Mattheus effect.
 1. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.
 2. Schokkend experiment met schimmels en brood gaat viraal op TikTok: “Was je handen voordat je eten aanraakt”
  Play

  Schokkend experiment met schimmels en brood gaat viraal op TikTok: “Was je handen voordat je eten aanraakt”

  De Brit Gavin Wren ging onlangs viraal met een wetenschappelijk proefje op TikTok. Daarin wil hij te weten komen of een sneetje brood langer vers blijft wanneer je wel of niet jouw handen proper maakt. Het resultaat na net geen maand was duidelijk. “Ik moest stoppen omdat de stank niet meer te harden was na 27 dagen, ook al zaten ze in een plastic zak.” De video’s in kwestie zijn samen al meer dan 4 miljoen keer bekeken.
 1. Je hoofd in een ijsbad steken? Deze trucjes helpen volgens de wetenschap wel en niet tegen een kater
  PREMIUM

  Je hoofd in een ijsbad steken? Deze trucjes helpen volgens de wetenschap wel en niet tegen een kater

  Een kater hebben is allerminst een pretje. Al hoeft dat ongemakkelijke gevoel volgens een nieuwe TikTok-trend niet lang te duren. Gewoon even je hoofd in een ijsbad dompelen en de klachten verdwijnen. Althans dat beweert men toch. Maar wat is een kater nu precies? Helpt het echt als je jouw hoofd in ijswater steekt? En welke trucjes werken nu wel en niet volgens de wetenschap als je een nachtje te zwaar bent gaan stappen? Toxicoloog Jan Tytgat (KU Leuven) geeft antwoord.
 2. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.