Getty Images/EyeEm
Volledig scherm
© Getty Images/EyeEm

Gentherapie geeft gedeeltelijk zicht aan blinde man

Wetenschappers zijn erin geslaagd om het zicht van een blinde man gedeeltelijk te herstellen. Dat deden ze door lichtgevoelige eiwitten in een van zijn ogen te creëren. Hun rapport is de eerste gepubliceerde studie waarbij deze behandeling succesvol bleek. 

1 reactie

 • patrick de bock

  1 jaar geleden
  Fantastisch, want in mijn ogen is dit het ergste wat een mens kan overkomen, blind zijn
 1. Klopt het dat je minder snel misselijk wordt als je zelf rijdt? En bestaan er hulpmiddeltjes voor passagiers?

  Klopt het dat je minder snel misselijk wordt als je zelf rijdt? En bestaan er hulpmiddel­tjes voor passagiers?

  De vakantie nadert en daarmee ook het reisseizoen. Misschien ben jij de auto zelfs al aan het inladen voor een lange rit naar een exotischer oord. Of behoor jij tot de reizigers van wie de maag al omkeert bij de gedachte aan een hobbelige bergrit? In dat geval wordt het hoog tijd om je wagenziekte aan te pakken. Hoe je dat doet? Wij vroegen het aan HLN-wetenschapsexpert Martijn Peters.
 2. Van uitputting tot ademhalingsmoeilijkheden: vrouwen en personen met overgewicht lopen groter risico op langdurige Covid

  Van uitputting tot ademha­lings­moei­lijk­he­den: vrouwen en personen met overge­wicht lopen groter risico op langdurige Covid

  Vermoeidheid of uitputting, hoofdpijn, geheugen- en concentratieproblemen, spierpijn, ademhalingsproblemen en slaapstoornissen zijn de meest voorkomende kwaaltjes waar mensen met langdurige Covid mee kampen. Dat betekent dat ze drie tot zes maanden na hun infectie nog steeds één of meerdere symptomen hebben. Wie het meeste risico loopt op langdurige Covid? Vrouwen en personen met overgewicht, zo blijkt uit een studie van Sciensano.

Wetenschap & Planeet