.
Volledig scherm
PREMIUM
. © Photo News

Fabrikant van Pia's geneesmiddel reageert voor het eerst en verdedigt -ondanks winst van 11 miljard- hoge prijs: "Het lijkt alleen maar duur”

Voor het eerst sinds het land op zijn kop is gezet door de inzamelactie voor de zieke baby Pia reageert het farmabedrijf dat 1,9 miljoen euro vraagt voor het levensnoodzakelijke medicijn. In een gesprek met Het Laatste Nieuws zegt AveXis, een dochterbedrijf van Novartis, dat het de ophef begrijpt. “Die prijs stuit mensen tegen de borst, maar ze is wel correct en eigenlijk zeer kosteneffectief.”

109 reacties

 • Marnick L'Eau

  2 jaar geleden
  @Marc Krol "Niemand zegt dat je het moet nemen" dit is letterlijk zeggen "betaal hun prijs, die ze maar willekeurig kiezen en zo hoog mogelijk leggen, of val dood"
 • Lucien Mertens

  2 jaar geleden
  Dit valt niet te verdedigen.
 • Guy Van den Brande

  2 jaar geleden
  dan moet je nog eens weten dat elke overheid mee heeft betaald om dit medicatie kunnen maken maar daar wordt geen enkel woord overgerept
 • jan boden

  2 jaar geleden
  Als 1 miljoen mensen in de bres moeten springen voor 1 spuit, dan lijkt het niet alleen duur maar dan is het ook gewoon duur.
 • valee frans

  2 jaar geleden
  1.9 miljoen voor sommige is dat niet veel maar voor heel veel mensen onberijkbaar
 1. Stevige uitbreiding terugbetaling anticonceptiva sinds vorig jaar: bij deze mutualiteiten krijg je nóg meer terug
  Spaargids.be

  Stevige uitbrei­ding terugbeta­ling anticoncep­ti­va sinds vorig jaar: bij deze mutualitei­ten krijg je nóg meer terug

  Voorbehoedsmiddelen beschermen je gezondheid en dragen bij tot je gemoedsrust. De federale overheid heeft daarom de terugbetaling voor anticonceptiva vorig jaar stevig uitgebreid. Onder meer de pil en het spiraaltje zijn op die manier gratis voor vrouwen tot 25 jaar, terwijl iedereen op een volledige terugbetaling van de morning-afterpil kan rekenen. Maar hoe zit het met andere voorbehoedsmiddelen, en hoe doorslaggevend is de keuze van je mutualiteit? Spaargids.be zoekt het uit.

Wetenschap & Planeet