Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © EPA

Experten schrijven Janssen-vaccin nog niet af: “Het is als een goede wijn, die wordt met de tijd steeds beter”

Ondanks de beschadigde reputatie van het Janssen-vaccin, kan deze coronaprik op lange termijn van meerwaarde zijn. Dat stellen verschillende wetenschappers in het gezaghebbende Amerikaanse tijdschrift ‘The Atlantic’. Ze benadrukken de potentieel zeer duurzame bescherming van het vaccin.

 1. Eventsector neemt het antivaxers kwalijk: “Please, maak die prik verplicht”
  PREMIUM

  Eventsec­tor neemt het antivaxers kwalijk: “Please, maak die prik verplicht”

  Een streep door de zeven Sportpaleisconcerten van Studio 100 dit weekend en daar is volgens Hans Bourlon (59) één verantwoordelijk voor: alle antivaxers. “Als 100 procent gevaccineerd was, zaten we nu niet in deze situatie”, stelt de topman. Hij smeekt om een verplichte vaccinatie. “Enkel zo geraken we uit deze impasse.” Een piste waar de volledige eventsector zich achter schaart, waaronder Sportpaleisbaas Jan Van Esbroeck (57). “Als ik mocht stemmen, ik ben voor.”
 2. Studie: “Vaccins zouden bescherming bieden tegen gekende coronavarianten, mogelijk ook omikron”

  Studie: “Vaccins zouden bescher­ming bieden tegen gekende coronavari­an­ten, mogelijk ook omikron”

  Omikron lijkt op steeds meer plekken in de wereld op te duiken. Of de vaccins voldoende bescherming bieden tegen deze variant van het coronavirus houdt wetenschappers momenteel volop bezig. De eerste bevindingen van een nieuw onderzoek laten uitschijnen dat de coronavaccins naast antilichamen nog een andere bescherming zouden bieden in de strijd tegen gekende varianten: de zogenoemde T-cellen. Deze cellen zouden kunnen voorkomen dat volledig gevaccineerde mensen ernstig ziek worden van de omikronvariant.
 3. Last van vocht in huis? Zoveel kost het om dat aan te pakken (en op deze premies kan je rekenen)
  Livios

  Last van vocht in huis? Zoveel kost het om dat aan te pakken (en op deze premies kan je rekenen)

  18 procent van de Belgische woningen kampt met schade door vochtproblemen, dat blijkt uit cijfers van het Steunpunt tot bestrijding van armoede. Volgens het Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf (WTCB) is zelfs 70 procent van de gevallen van bouwschade te wijten aan vocht. Vochtproblemen zijn hardnekkig en pak je best zo snel mogelijk aan. Maar hoeveel kost dat? En welke premies kan je daarvoor aanvragen? Bouwsite Livios zocht het uit.

Wetenschap & Planeet