Het EMA oordeelt positief over het coronavaccin dat BioNTech en Pfizer samen hebben ontwikkeld. Met de goedkeuring is een cruciale stap gezet naar toelating van dit eerste coronavaccin tot de EU.
Volledig scherm
Het EMA oordeelt positief over het coronavaccin dat BioNTech en Pfizer samen hebben ontwikkeld. Met de goedkeuring is een cruciale stap gezet naar toelating van dit eerste coronavaccin tot de EU. © ANP

Europese Commissie laat Pfizer-vaccin toe in EU: “Beslissend moment”

De Europese Commissie heeft groen licht gegeven voor de voorwaardelijke markttoelating voor het vaccin van Pfizer en BioNTech, zo maakte Commissievoorzitter Ursula von der Leyen vanavond bekend. Daarmee is het Amerikaans-Duitse vaccin het eerste dat gebruikt mag worden op de Europese en dus ook de Belgische markt. Eerder op de dag gaf ook het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) haar zegen.

11 reacties

 • H. Anckaert

  1 jaar geleden
  Aan diegenen die denken dat het vaccin gratis zal toegediend worden, wees gerust dat men dit op andere manier terug zal innen!! Of geloven jullie nog in Sinterklaas?
 • Guy Haerbos

  1 jaar geleden
  Peeters , ge moet die zelf niet betalen en het is de enige manier om terug naar een normaal leven te gaan
 • Françoise Dupont

  1 jaar geleden
  En nu eerst de werkende bevolking inenten, opdat de economie terug zou aanzwengelen ?
 • gilbert Gijdé

  1 jaar geleden
  ze moesten in feite er al mee begonnen zijn,maar voor onze regering is dit ultra-snel
 • philippe stevens

  1 jaar geleden
  Ja lap , dat vaccin krijgt nen fiat , nu kunnen we er nog langer op wachten want die vallen om de 2 km in panne , het mocht weer niets kosten zeker ?

Wetenschap & Planeet