Sandra Gallina, hoofdverantwoordelijke van de Europese Commissie voor de onderhandelingen met de vaccinontwikkelaars, tijdens een online meeting van het Europees Parlement.
Volledig scherm
Sandra Gallina, hoofdverantwoordelijke van de Europese Commissie voor de onderhandelingen met de vaccinontwikkelaars, tijdens een online meeting van het Europees Parlement. © EPA

Europese Commissie: "Eerste kwartaal sowieso moeilijk voor levering vaccins"

“Mensen moeten beseffen dat tijdens het eerste kwartaal van 2021 de leveringen van de coronavaccins nog maar op gang komen. Het is altijd duidelijk geweest dat het niet gemakkelijk zou zijn." Dat zei de hoofdverantwoordelijke van de Europese Commissie voor de onderhandelingen met de vaccinontwikkelaars, de Italiaanse Sandra Gallina, vandaag in het Europees Parlement.

2 reacties

 • jan marynissen

  2 weken geleden
  Gewoonweg een Europees drama . De jonge mensen zullen volgend jaar gevaccineerd worden als ze aan deze snelheid vaccineren. 2 tot 3 procent per maand ? Reken maar uit !!
 • Maarten Nijs

  3 weken geleden
  Als het verkiezingen zijn moet gans België gaan stemmen op 1 dag, en ik hoor net in het nieuws dat ze in Bilzen zeker 20 spuitjes per uur kunnen zetten. Dat zijn er 160 per dag, want langer dan 8 uur werken ze niet bij de gemeente. Dat gaat nog lang duren
 1. Ineens is de mobilhome weer populair: zo financiert u de aankoop ervan
  Sparen

  Ineens is de mobilhome weer populair: zo financiert u de aankoop ervan

  Viroloog Marc Van Ranst prijst de mobilhome aan als het geknipte reisvervoer in coronatijden. Kneuterigheid ten top of juist très cool? De Belg lijkt toch vooral de laatste mening toegedaan. De camper kon de afgelopen jaren al op een groeiende interesse rekenen, maar lijkt vandaag nog populairder dan ooit tevoren. Goedkoop zijn ze dan weer niet, maar gelukkig kan u naar de bank voor een lening. Spaargids.be zocht uit waar u rekening mee moet houden.
 2. Ondanks negatief imago is AstraZeneca-vaccin bijna zo effectief als concurrenten (én stukken goedkoper en makkelijk te bewaren)
  73

  Ondanks negatief imago is AstraZene­ca-vac­cin bijna zo effectief als concurren­ten (én stukken goedkoper en makkelijk te bewaren)

  Ons land bestelde 7,5 miljoen dosissen van het AstraZeneca-vaccin, maar dat vaccin wordt steeds vaker weggezet als “brol”. Omdat het minder zou beschermen dan de andere vaccins. “Onzin”, zeggen alle specialisten. Gevaccineerden die besmet raken met corona hebben een net iets grotere kans om een paar dagen koorts te ontwikkelen, maar dat is het dan ook.
 3. Zit er een microchip in het coronavaccin of verandert een prik uw DNA? Viroloog Johan Neyts houdt enkele mythes tegen het licht

  Zit er een microchip in het coronavac­cin of verandert een prik uw DNA? Viroloog Johan Neyts houdt enkele mythes tegen het licht

  In Brussel en Wallonië is een groot deel van het rusthuispersoneel niet te vinden voor een inenting met een coronavaccin. Uit een enquête van Test Aankoop bij 1.000 Belgen blijkt dan weer dat slechts 4 op de 10 Belgen bereid is zich onmiddellijk te laten vaccineren. Als een van de belangrijkste oorzaken voor twijfel over de vaccins, wordt vaak gewezen naar foutieve informatie die de ronde doet op sociale media. Viroloog Johan Neyts, professor aan de KU Leuven, vindt dat het de taak is van wetenschappers en experts om de bevolking zo goed mogelijk te informeren over de vaccins. Samen met hem hielden we een aantal veel voorkomende foutieve beweringen over de vaccins tegen het licht.
 1. Dashcam filmt 'wielerterrorist' in Limburg
  Play

  Dashcam filmt 'wielerter­ro­rist' in Limburg

 2. 'Stitchy in Tooki Trouble' is nieuw Belgische videospel voor Switch
  Play
  games

  'Stitchy in Tooki Trouble' is nieuw Belgische videospel voor Switch

Wetenschap & Planeet