Hans Kluge.
Volledig scherm
Hans Kluge. © AFP

Europees WHO-directeur Hans Kluge: “Niet vaccin is einde van coronavirus, maar ons gedrag, en dat kan morgen al”

Hoe wij met het coronavirus samenleven, dat zal bepalen hoelang het onder ons blijft, eerder dan een vaccin. Dat zei Hans Kluge, de Belgische directeur van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) voor de regio Europa vanochtend tijdens een persconferentie. 

6 reacties

 • Martijn Kools

  2 jaar geleden
  Als we iedereen gewoon een maand lang thuis opsluiten zijn we er ook vast vanaf! Maar er is nog meer in het leven dan Corona, ik leef nu niet morgen meneer Kluge, en ik heb helaas niet zo'n gesubsidieerd zakkenvullersbaantje als u. Maanden heb ik mezelf gehouden aan de maatregelen en het heeft niets uitgehaald, misschien wordt het tijd om iets anders te proberen? Wel makkelijk om het volk altijd maar de schuld te geven.
 • Zee Groen

  2 jaar geleden
  Kan je de bron aangeven dit het volgende bewijst: "Hij herhaalde dat kinderen en jongeren een rol spelen in de verspreiding van het virus, maar in beperktere mate dan de oudere bevolking."? En trekken ouderen zich terug of passen ze gewoon hun gedrag beter aan als ze buiten komen en letten ze meer op?
 • Jan Timmermans

  2 jaar geleden
  Zoals altijd voor WHO: meer dan wat statistieken op de website zetten en komen vertellen wat iedereen eigenlijk al weet komt er niet. Zo kan ik ook directeur WHO spelen. Belgie draagt hiervoor 20 miljoen euro per jaar bij. Goede raad aan WHO: doe effectief eens iets voor het geld dat je krijgt. Bouw bv een vaccinproductie plant, ontwikkel zelf eens een vaccin, zoek oplossingen om ventilatielucht te steriliseren, enz.
 • Jan Baroen

  2 jaar geleden
  Inderdaad, als iedereen zich adequaat en dat voor een relatief korte periode van twee à drie maanden aan de voorgeschreven bubbel en afstand zou houden, dan zouden er quasi geen besmettingen meer zijn. Maar voor sommigen is dat niet nodig of te moeilijk en dus blijven we in cirkels draaien en gaan we van de ene golf naar de andere.
 • Jozef Van Vaerenbergh

  2 jaar geleden
  Neen beste man wel door snellere en periodieke tests voor iedereen waardoor het virus "zichtbaar" wordt. En aangevuld door efficiënte medicatie natuurlijk. Dat vaccin's het virus niet gaan stoppen daarin heeft hij gelijk.