Het gaat om Sotrovimab en het reumamedicijn Kineret.
Volledig scherm
Het gaat om Sotrovimab en het reumamedicijn Kineret. © RV

Europees geneesmiddelenagentschap keurt coronamedicijnen Sotrovimab en Kineret goed

CoronavirusHet Europees geneesmiddelenagentschap EMA heeft donderdag een positief advies gegeven voor het gebruik van twee bijkomende Covid-medicijnen: Sotrovimab van het Britse farmabedrijf GlaxoSmithKline (GSK) en het reumamedicijn Kineret.

3 reacties

 • Bart Timperman

  5 maanden geleden
  @maria-louise verherstraeten De mensen die allergisch reageren op een gewone vaccinatie kunnen nu al terecht in het ziekenhuis voor een aangepaste vaccinatie zonder de stof waarvoor m'n allergisch is.
 • Walter Van Criekinge

  5 maanden geleden
  Elk sprankeltje hoop is van harte welkom, we geraken hier wel uit.
 • maria-louise verherstraeten

  5 maanden geleden
  En wanneer komt het product op de markt voor mensen die tegen de spuiten van nu niet kunnen.??
 1. INTERVIEW. Professor verpleegkunde schudt overheid en experten wakker: “Niet het virus, maar chaotisch beleid doet zorgsector kraken”
  PREMIUM

  INTERVIEW. Professor verpleeg­kun­de schudt overheid en experten wakker: “Niet het virus, maar chaotisch beleid doet zorgsector kraken”

  In de zomer van 2020 schreef professor Verplegingswetenschappen Eva Goossens (UAntwerpen) samen met twaalf collega’s een open brief. “Geef ons een zitje in de cockpit van het crisisbeleid, want de zorgsector staat op instorten.” Anderhalf jaar later stelt ze vast dat niemand die noodkreet ernstig nam. “De overheid blijft vasthouden aan adviseurs die veel van het virus weten, maar weinig van het organiseren van de zorg. De sector is ondertussen volop aan het kraken. Niet door het virus, maar door chaotisch beleid.” Goossens pleit voor een nieuwe strategie.

Wetenschap & Planeet