Shutterstock / i viewfinder
Volledig scherm
© Shutterstock / i viewfinder

Europees Geneesmiddelenagentschap buigt zich over eerste mogelijke coronamedicijn

Drie coronavaccins zijn al toegelaten in de Europese Unie, en nu buigt het Europees Geneesmiddelenagentschap (EMA) zich voor het eerst over een middel dat coronapatiënten misschien kan helpen genezen. Het gaat om een zogeheten ‘rolling review’ van een therapie van het Amerikaanse Regeneron en het Zwitserse Roche, die de voormalige Amerikaanse president Donald Trump al toegediend kreeg toen hij het virus had opgelopen.

9 reacties

 • Vic liessens

  6 maanden geleden
  Mijn wijze moeder zaliger zei altijd : 'voorkomen is beter dan genezen'. Dus toch eerst vaccineren en nadien indien toch ziek geneesmiddel gebruiken. Niet omgekeerd zoals sommigen hier suggereren.
 • an deloof

  6 maanden geleden
  Dat is hoopvol. Mocht het vaccin maar korte tijd immuniteit geven en mensen worden terug ziek door besmetting dan kan een afdoend geneesmiddel de oplossing zijn. In elk geval verhoogd dit eens op de markt zijnde het veiligheidsgordel.
 • simonne goderie

  6 maanden geleden
  Hopelijk komt het er snel van maar er zal straks veel tegenwind komen van de vaccinproducenten die er alles zullen aan doen om dit medicijn in de kiem te smoren , ofwel wordt het te duur voor de gewone sterveling .
 • rik casteleyn

  6 maanden geleden
  Het is een GENEESmiddel dus zeker beter dan een vaccin die het virus misschien tegenhoud . Zal dit te verkrijgen zijn zonder voorschrift want het is voor iedereen zonder uitzondering op vrijwillige basis . Doen .
 • Guy Verschuere

  6 maanden geleden
  Ik vind een geneesmiddel toch interessanter dan een vaccin. Waarom 7 miljoen mensen vaccineren als het ook kan met 700 duizend geneesmiddelen?

Wetenschap & Planeet