REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Er wordt meer gerookt: 1,1 miljard rokers ter wereld

Het aantal rokers steeg tot 1,1 miljard in 2019. Dat zegt een studie van Global Burden of Disease, een samenwerking tussen verschillende onderzoekers van over de hele wereld. Een derde van de rokers woont in China. 

5 reacties

 • gustaaf carpels

  1 jaar geleden
  Ik ben beginnen roken op mijn 8 jaar (ben nu 61 jaar.) En zes jaar geleden gestopt met roken na hartfalen Ik heb blijkbaar veel geluk gehad dat ik het overleefd heb. Ik moet eerlijk zeggen dat ik er geen enkele dag last van ontwenning heb gehad niets heb er ook geen enkele behoefte naar om te roken. Ik heb er ook geen problemen mee dat anderen roken Zolang ze maar niet de rook in mijn richting uitademen En ja je krijgt terug smaken te proeven die ik niet proefde toen ik nog rookte straf h
 • pascal Vanderlinden

  1 jaar geleden
  Gaan werken voor een baas en dagelijks vuile producten inademen is nog veel schadelijker dan roken. De bedrijven waar ik gewerkt heb en achteraf te weten kwam met welke producten ik gewerkt had om bij te huilen. Maar dat gaan ze waarschijnlijk niet afschaffen. In de bouw asbest - houtstof - bedrijven met chemische stoffen noemen het maar op. Enige die er niet ziek van word is deze met het hoogste loon zonder risico's ! PFOS schandaal enz. Je denk er beter niet aan.
 • Eric Servaes

  1 jaar geleden
  Sigaretten heb ik al 20 jaar geleden afgezworen. Rook nu alleen nog lekkere premium sigaren ( Cuba en Nicaragua ). Niet gezond daarom maar je inhaleert niet. En dat voel je. Geen kortademigheid of hoestbuien meer. En geen verslavende effecten. Kan weken stoppen met sigaren zonder ook maar enige moeite.
 • Gilbert Dejonghe

  1 jaar geleden
  Dat zijn er allemaal die niets om hun leven geven .
 • Bart Dekort

  1 jaar geleden
  Als ge rookt gaat ge sterven en als ge niet rookt leeft ge langer? Mijn vader was gestopt en was enkele jaren later dood vanwege kanker. Geen oorzakelijk verband natuurlijk, maar gezond leven doet kans op ... verhogen, maar in dit leven zijn er geen zekerheden. Ik rook matig, en elke sigaret is een genot.
 1. Liga tegen Kanker klaagt aanwezigheid van tabak in Franse films aan

  Liga tegen Kanker klaagt aanwezig­heid van tabak in Franse films aan

  De Franse Liga tegen Kanker klaagt de prominente aanwezigheid van tabak in Franse films aan. Dat blijkt uit een recent onderzoek van meer dan 150 films. De Liga toont aan dat bijna 91 procent van de Franse films tussen 2015 en 2019 een of meerdere scènes bevat waarin tabak voorkomt. Dat percentage moet volgens de stichting naar beneden. Het onderzoek werd uitgevoerd naar aanleiding van de Werelddag zonder tabak op 31 mei.

Wetenschap & Planeet