Emna getuigt over ‘mefi’-verslaving: “Die ene avond heeft toen heel mijn leven verpest”

Op TikTok doet een filmpje de ronde waarin een jonge vrouw openlijk haar vroegere drugsverslaving beschrijft. Emna Rejeb (26) raakte verslaafd op een kotfeestje in Gent en sukkelde een jaar lang met haar drugsverslaving. Ze raakte niet verslaafd aan bekende drugs zoals cocaïne, speed of xtc, wel aan het vrij onbekende mefedron of ‘mefi’. Met het TikTok-filmpje wil Emna de gevaren van de verslavende drug aankaarten en hoopt ze anderen te stimuleren om ook te stoppen met de drug.

 1. 1 op 4 mannen overweegt dé pil, maar die is nog niet voor morgen: “Een hormonale gel om dagelijks op je schouder te smeren, wordt nu volop getest”
  PREMIUM

  1 op 4 mannen overweegt dé pil, maar die is nog niet voor morgen: “Een hormonale gel om dagelijks op je schouder te smeren, wordt nu volop getest”

  Er doen al heel lang speculaties de ronde over een écht anticonceptiemiddel voor mannen, maar wanneer komt dat er eindelijk aan? Overgewaaid uit Frankrijk duikt de ‘ballenlift’ op, een ring die de testikels optilt, waardoor ze opwarmen en de zaadproductie stilvalt, schrijft Dag Allemaal. Dat is toch de belofte van het ding: is het een blik op anticonceptie voor mannen die kan werken? En wat zou zoiets betekenen voor de vruchtbaarheid? Urologen Piet Hoebeke en Guy T’Sjoen leggen het uit.
 1. Waarom ben ik verdrietig maar kan ik toch niet huilen? Neurowetenschapper beantwoordt 5 vragen over onze emoties
  PREMIUM

  Waarom ben ik verdrietig maar kan ik toch niet huilen? Neuroweten­schap­per beant­woordt 5 vragen over onze emoties

  Wanneer de Britse neurowetenschapper Dean Burnett zijn vader verliest aan COVID, is hij overmand door verdriet, woede en onmacht. Hij besluit te onderzoeken waarom hij voelt wat hij voelt. Het resultaat is zijn boek ‘Doe normaal!’. Hier zijn alvast de antwoorden op vijf uit het leven gegrepen vragen over onze emoties. Van het nut van nachtmerries tot waarom je niet kan nadenken als je honger hebt: “Emoties lijken niet altijd logisch, maar hebben wel degelijk een belangrijke functie.”
 2. Je hoofd in een ijsbad steken? Deze trucjes helpen volgens de wetenschap wel en niet tegen een kater
  PREMIUM

  Je hoofd in een ijsbad steken? Deze trucjes helpen volgens de wetenschap wel en niet tegen een kater

  Een kater hebben is allerminst een pretje. Al hoeft dat ongemakkelijke gevoel volgens een nieuwe TikTok-trend niet lang te duren. Gewoon even je hoofd in een ijsbad dompelen en de klachten verdwijnen. Althans dat beweert men toch. Maar wat is een kater nu precies? Helpt het echt als je jouw hoofd in ijswater steekt? En welke trucjes werken nu wel en niet volgens de wetenschap als je een nachtje te zwaar bent gaan stappen? Toxicoloog Jan Tytgat (KU Leuven) geeft antwoord.