Microbioloog Emmanuel André.
Volledig scherm
Microbioloog Emmanuel André. © PN/Pexels

Emmanuel André: "Risico op pandemie door massale verspreiding vogelgriepvirus neemt maand na maand toe”

Medisch microbioloog Emmanuel André (UZ Leuven) waarschuwt opnieuw voor het gevaar van de nooit eerder geziene wereldwijde uitbraak van de vogelgriep. Die houdt immers ook gevaren in voor de mens. “Het risico op een pandemie neemt maand na maand toe", zegt hij.

 1. OVERZICHT. Aantal coronapatiënten in Belgische ziekenhuizen daalt onder de 2.000

  OVERZICHT. Aantal coronapa­tiën­ten in Belgische ziekenhui­zen daalt onder de 2.000

  Bijna alle coronacijfers in ons land dalen. Dat blijkt uit de meest recente update van gezondheidsinstituut Sciensano. Het gaat zowel om het gemiddelde aantal vastgestelde besmettingen, als het gemiddelde aantal hospitalisaties. Er liggen daarnaast ook minder coronapatiënten in de ziekenhuizen en op de afdelingen intensieve zorgen. Alleen het aantal overlijdens gaat nog omhoog, maar dat komt altijd een beetje achter.
 2. Wie gaat dit seizoen helemaal ontploffen? Drie van onze clubwatchers kijken vooruit
  Gouden 11
  2

  Wie gaat dit seizoen helemaal ontploffen? Drie van onze clubwat­chers kijken vooruit

  De Jupiler Pro League is weer volop bezig en dat betekent dat ook de Gouden 11 terug is. Speel mee met onze sportgame en bewijs dat jij het meeste weet over het Belgische voetbal. Tijdens de eerste zes speeldagen zijn er nog geen prijzen te winnen, omdat de transferperiode nog bezig is. Maar je kunt wel al volop sleutelen aan jouw team. Wij vroegen aan drie van onze clubwatchers wie we in de gaten moeten houden.
 1. Welke ziektes kunnen we krijgen van seks? En krijgen mannen vaker soa’s dan vrouwen?
  PREMIUM

  Welke ziektes kunnen we krijgen van seks? En krijgen mannen vaker soa’s dan vrouwen?

  De zomer maakt de mens iets losser, frivoler en soms zelfs uitdagender, gedurfder en een tikkeltje sexyer. Kortom: door de hitte hebben we meer zin in seks. We willen het plezier niet bederven, maar toch is het belangrijk daarbij voorzorgen te nemen. “Je kan ziek worden van seks”, stelt Boris Cruyssaert, woordvoerder van Sensoa, het Vlaams expertisecentrum voor seksuele gezondheid. Hoe kan dat dan? En voor welke ziektes moeten we allemaal oppassen?

Wetenschap & Planeet