AP
Volledig scherm
© AP

EMA: “Voordelen AstraZeneca-vaccin groeien mee met leeftijd en infectiegraad”, morgen beslissing over leeftijdsgrens in België

Hoe ouder de patiënt en hoe hoger de infectiegraad in de gemeenschap, des te groter worden de baten van het vaccin van AstraZeneca. Dat stelt het Europees Geneesmiddelenagentschap (EMA) in een nieuwe analyse van het vaccin. Morgen beslissen de ministers van Volksgezondheid wat er met het vaccin moet gebeuren in België.

14 reacties

 • Dirk Van Rijckevorsel

  2 jaar geleden
  Er is slechts één reden waarom België Astrazeneca blijft toedienen. Of denken jullie echt dat onze overheid inzit met z'n bevolking? Indien dat zo was zouden ze die rommel schrappen zoals Denemarken en Noorwegen en Zwitserland!
 • Patrick Van den bemt

  2 jaar geleden
  Gerarda , het AZ vaccin geeft na 2 tot 3 weken na eerste prik al hoge bescherming, zelfs haast 100% tegen ernstige complicaties bij besmetting. Dus je bent zelf al vrij snel in een veilige zone dus de 2de prik later kan voor jezelf niet zoveel kwaad.
 • Rody Franks

  2 jaar geleden
  Je bent mij voor, Dirk. Iedereen met een minimum aan intelligentie snapt wat er aan het gebeuren is. Maar ja, we hebben een strot dus de overstock bucht moet er door geramd worden.
 • Françoise Dupont

  2 jaar geleden
  hoe meer tijd tussen de 2 vaccinaties, hoe meer we kunnen pronken met het aantal mensen die reeds hun eerste prik hebben gekregen
 • Dirk Van den Bogaert

  2 jaar geleden
  Alle middelen worden aangewend om van hun stock af te geraken, de rest is immers slechts bijzaak.