AP
Volledig scherm
© AP

EMA: “Voordelen AstraZeneca-vaccin groeien mee met leeftijd en infectiegraad”, morgen beslissing over leeftijdsgrens in België

Hoe ouder de patiënt en hoe hoger de infectiegraad in de gemeenschap, des te groter worden de baten van het vaccin van AstraZeneca. Dat stelt het Europees Geneesmiddelenagentschap (EMA) in een nieuwe analyse van het vaccin. Morgen beslissen de ministers van Volksgezondheid wat er met het vaccin moet gebeuren in België.

13 reacties

 • Patrick Van den bemt

  1 dag geleden
  Gerarda , het AZ vaccin geeft na 2 tot 3 weken na eerste prik al hoge bescherming, zelfs haast 100% tegen ernstige complicaties bij besmetting. Dus je bent zelf al vrij snel in een veilige zone dus de 2de prik later kan voor jezelf niet zoveel kwaad.
 • Rody Franks

  3 weken geleden
  Je bent mij voor, Dirk. Iedereen met een minimum aan intelligentie snapt wat er aan het gebeuren is. Maar ja, we hebben een strot dus de overstock bucht moet er door geramd worden.
 • Simonne Dedeken

  3 weken geleden
  hoe meer tijd tussen de 2 vaccinaties, hoe meer we kunnen pronken met het aantal mensen die reeds hun eerste prik hebben gekregen
 • Dirk Van den Bogaert

  3 weken geleden
  Alle middelen worden aangewend om van hun stock af te geraken, de rest is immers slechts bijzaak.
 • Karel Ongena

  3 weken geleden
  Waar het oorverdovend stil over blijft is de immuniteit die men opgebouwd heeft na het doormaken van de besmetting. Wat met de vaccinatie? Wat met het uitstel die volgens sommige artsen mag/moet gerespecteerd worden? Wat met de dubbele vaccinatie? Precies of wij geen rechten hebben.
 1. Oostenrijkse acrobate kronkelt zich in alle mogelijke vormen
  Play

  Oostenrijk­se acrobate kronkelt zich in alle mogelijke vormen

 2. Duizenden dode vissen zorgen voor mysterie in Turkije
  Play

  Duizenden dode vissen zorgen voor mysterie in Turkije

Wetenschap & Planeet