Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Sven Hoppe/dpa

EMA: “Nog geen duidelijkheid over nood aan aangepast vaccin tegen omikron”

Het is nog niet duidelijk of er een aangepast vaccin nodig zal zijn om bescherming te bieden tegen de omikronvariant van het coronavirus. Dat heeft directeur Emer Cooke van het Europees Geneesmiddelenagentschap (EMA) gezegd op een persbriefing. “De wetenschappelijke wereld heeft nog meer informatie nodig over de impact van de variant op de doeltreffendheid van de goedgekeurde vaccins”, verklaarde Cooke.

 1. “In een stofvrij huis komt een spin minder graag”: experts geven advies om spinnen buiten te houden
  PREMIUM

  “In een stofvrij huis komt een spin minder graag”: experts geven advies om spinnen buiten te houden

  Voor wie denkt dat spinnen alleen in de herfst in huis te vinden zijn, hebben we slecht nieuws. Huisspinnen duiken immers ook opvallend vaker op in maart, wanneer het warmer wordt. De grijze huisspin kan de winter immers overbruggen en wordt nu weer actiever. Wim Veraghtert, expert in ongewervelde dieren bij Natuurpunt, legt uit hoe een spin leeft én hoe je de achtpotigen op een ietwat vriendelijke manier uit je buurt houdt. Klinisch psychologe Marieke Impens legt dan weer uit hoe je van een spinnenfobie verlost raakt.
 2. Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1
  Gouden Formule 1
  7

  Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1

  De eerste twee GP’s van het nieuwe F1-seizoen zitten er intussen al even op. En zo ook de eerste speeldag van de Gouden Formule 1. Betekent dit dat jij te laat bent om jouw droomteam nog in te schrijven? Neen hoor, helemaal niet: ga aan de slag voor de volgende GP in Australië (en de rest van het seizoen) en scoor nog steeds prachtige prijzen.
 3. Vanaf hoeveel decibel heb je bescherming nodig en welke oordoppen werken het best? “Als een haarcel knakt, herstelt ze nooit meer.”
  PREMIUM
  1

  Vanaf hoeveel decibel heb je bescher­ming nodig en welke oordoppen werken het best? “Als een haarcel knakt, herstelt ze nooit meer.”

  Steeds meer jongeren, naar schatting 1 op de 5, hebben last van gehoorschade. Gelukkig kan je die schade voorkomen door bescherming te dragen, bijvoorbeeld oordopen. Maar welke oordoppen draag je het beste bij veel lawaai? Hoe draag je die correct? En vanaf wanneer heb je eigenlijk bescherming nodig? Klinisch-fysicus audioloog Jan de Laat licht toe.