Condooms zijn in de nabije toekomst wellicht niet meer het enige anticonceptiemiddel waar mannen zich op kunnen beroepen.
Volledig scherm
Condooms zijn in de nabije toekomst wellicht niet meer het enige anticonceptiemiddel waar mannen zich op kunnen beroepen. © thinkstock

“Eenmaal daags smeren op rug en schouders”: wetenschappers ontwikkelen gel als nieuw anticonceptiemiddel voor mannen

Amerikaanse wetenschappers zijn bezig met het testen van een nieuw voorbehoedsmiddel voor mannen. Het gaat om een hormonale gel die dagelijks op de schouders en rug aangebracht moet worden en de spermaproductie verlaagt, zonder dat het effect heeft op het libido en het energieniveau van de man in kwestie.

7 reacties

 • Jurgen Van Den Bergh

  3 jaar geleden
  Alsof een condoom alleen dient om sperma tegen te houden.
 • piet devlieger

  3 jaar geleden
  Er bestaat voor mannen een nog véél effectiever voorbehoedsmiddel : als je ooit kinderen wil laat dan je zwemmertjes invriezen en neem daarna een vasectomie. Zo ben je altijd gerust en kan je ook nooit in de val worden gelokt 'omdat de pil niet werkte'.
 • gerarda J

  3 jaar geleden
  Waarom kan men voor mannen een anticonceptiemiddel maken dat het libido niet verlaagt en voor vrouwen niet?
 • Achmed Chokri

  3 jaar geleden
  Op de rug smeren.... kan het onhandiger
 • Gert De Vries

  3 jaar geleden
  Mag het ook op buik en schouders ?
 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 2. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.

Wetenschap & Planeet