Ter illustratie
Volledig scherm
Ter illustratie © EPA

Een derde van Britse Covidpatiënten belandt binnen 4 maanden weer in het ziekenhuis door gevolgen van ziekte

Bijna een derde van de Covidpatiënten die in het Verenigd Koninkrijk in het ziekenhuis worden opgenomen, belandt binnen de vier maanden opnieuw in het ziekenhuis door de gevolgen van de ziekte. Een op de acht van deze patiënten sterft. Dat blijkt uit een analyse van de medische gegevens van maar liefst 48.000 Covidpatiënten. Onderzoekers publiceerden hun bevindingen in het vaktijdschrift British Medical Journal.

 1. Meteen kritiek op QVAX: “Privébedrijf mag je rijksregisternummer niet vragen”
  11

  Meteen kritiek op QVAX: “Privébe­drijf mag je rijksregis­ter­num­mer niet vragen”

  Nog geen 24 uur na de start van de QVAX-website, waarmee je jezelf op de vaccinreservelijst kan zetten, klinkt er bakken kritiek bij expert Matthias Dobbelaere-Welvaert van non-profitorganisatie Ministry of Privacy. Zolang er niet meer duidelijkheid is, raadt hij iedereen aan om zich voorlopig niet te registreren. De website is in opdracht van de overheid door een privébedrijf gebouwd. “Een privébedrijf mag niet je rijksregisternummer vragen”, zegt hij bij HLN LIVE.
 2. LEZERSBRIEF. “Woont de rechter die het coronabeleid van tafel veegde op een andere planeet?”
  PREMIUM

  LEZERS­BRIEF. “Woont de rechter die het coronabe­leid van tafel veegde op een andere planeet?”

  Lezer Ronald Van Den Heuvel, die als poetsmedewerker op intensieve zorg schrijnende taferelen ziet, werd boos bij het lezen van het interview met Kati Verstrepen, de advocate die de regering voor de rechter sleepte voor het ontbreken van een wettelijke basis voor de coronamaatregelen. “Het is alsof een middelvinger wordt opgestoken naar het zorgpersoneel. Zou ik mogen voorstellen dat deze advocate eens meedraait op de intensieve zorg in ons ziekenhuis?”, schrijft hij ons. Lees hier zijn integrale lezersbrief.
 1. Suthep is plots toeschouwer van een strijd tussen een bidsprinkhaan en een vogel
  Play

  Suthep is plots toeschou­wer van een strijd tussen een bidsprink­haan en een vogel

 2. Dappere beer klimt in metershoge boom in Pairi Daiza, maar moet dan toch even pauzeren
  Play

  Dappere beer klimt in metershoge boom in Pairi Daiza, maar moet dan toch even pauzeren