REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Doorbraak: eenvoudige bloedtest spoort succesvol kankers op voor symptomen opduiken

GezondheidDe manier waarop artsen onderzoeken of je kanker hebt, zal drastisch veranderen nu wetenschappers een eenvoudige bloedtest hebben ontwikkeld die genmutaties opspoort en zo kanker kan vaststellen nog voor er symptomen van de ziekte - zoals een knobbeltje - opduiken. De test bleek succesvol voor acht vaak voorkomende kankers en leert de artsen bovendien waar in het lichaam het onheil zich aan het voltrekken is.

15 reacties

 • Walther Temmerman

  5 jaar geleden
  Ze maken ons weer blij met een dooie mus. Als alles goed gaat.... hebben we binnen 10 jaar misschien een bruikbare test.
 • Daniel Corstjens

  5 jaar geleden
  En dan noemen ze dat een éénvoudige bloedtest,als je voor een éénvoudige bloedtest 500 tot 1000€ moet betalen dan noem dat éénvoudige oplichting!
 • Bianca Deantje Kyan Tiana

  5 jaar geleden
  wij burgers betalen voor hun onderzoek elk jaar miljoenen door goeddanigheid en als ze dan iets vinden moeten we veel betalen dan beter stoppzn ol er geld in te pompen
 • Geert Van de Moortele

  5 jaar geleden
  En aan de oorzaken kan er niets gedaan worden zoals luchtvervuiling en slecht voedsel ?
 • Ria Adams

  5 jaar geleden
  Goed nieuws voor rijke mensen 1000 dollar zal voor velen niet te betalen zijn..
 1. Kunnen alle vitamines giftig worden? “Slik je veel vitamine A tijdens de zwangerschap, is de kans op een aangeboren afwijking groter”
  PREMIUM

  Kunnen alle vitamines giftig worden? “Slik je veel vitamine A tijdens de zwanger­schap, is de kans op een aangeboren afwijking groter”

  Wanneer worden vitamines gevaarlijk? De vraag dringt zich op nu het geneesmiddelenagentschap FAGG waarschuwt nadat een ouder persoon stierf aan een overdosis vitamine D. Van vitamines kennen we vooral de positieve eigenschappen, maar kunnen ze ook allemaal giftig worden? En zijn de risico’s voor iedereen even groot? We zochten het samen met twee experts voor u uit in vijf vragen en antwoorden.
 2. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 1. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.