Slachtoffer Hervé Férodet.
Volledig scherm
Slachtoffer Hervé Férodet. © VTM NIEUWS

Dodelijk legionella-slachtoffer was amper 50 jaar: “Hij heeft ons niets meer kunnen zeggen”

Bij de legionella-uitbraak in Evergem bij Gent is een eerste dodelijke slachtoffer gevallen. Hervé Férodet was nog maar 50 en diabetespatiënt. Zijn nicht, een thuisverpleegster, bracht hem vorige maandag naar spoed. “Daar heeft hij nog één keer gezwaaid. De dag nadien lag hij aan de beademing. Hij heeft ons niets meer kunnen zeggen”, getuigt ze aan VTM NIEUWS.

34 reacties

 • Marleen Mortelmans

  3 jaar geleden
  Ongelooflijk dat men nog steeds niet weet vanwaar de besmetting komt. Dit zou een prioriteit van de bevoegde diensten moeten zijn. Mijn deelneming aan de familie.
 • Stefanie van Dijk

  3 jaar geleden
  Diana de Wit, water met legionella drinken kan totaal geen kwaad, het spul moet alleen niet in je longen komen dus al wat water verneveld (douchen stoom bubbels) proberen vermijden, daar gaan flesjes water niks bij helpen
 • marc van cauter

  3 jaar geleden
  In dendermonde heeft men indertijd de dender toegesmeten met vervuilde grond om parking te voorzien voor CM, Kijk nu eens hoeveel doden er al zijn met borstkanker ed Geen woord hierover, muisstil
 • Kees Vink

  3 jaar geleden
  Innige deelneming voor zijn familie. @eddy de ridder : volledig akkoord. Nu hoor je niets van ons Maggie. Te druk bezig met de zorgden die ze heeft ivm met het missen van een postje in de volgende regering na haar bewezen onkunde van de afgelopen jaren.
 • Diana De Wit

  3 jaar geleden
  Zolang de oorzaak niet gevonden is de bewoners van Evergem gratis voorzien van drinkwater om kraantjeswater te vervangen! Het minste wat minister van Volksgezondheid zou moeten opleggen!!
 1. Leraren krijgen geen voorrang bij toediening boostervaccin. Wanneer ben jij aan de beurt? Bekijk het hier
  78

  Leraren krijgen geen voorrang bij toediening boostervac­cin. Wanneer ben jij aan de beurt? Bekijk het hier

  De ministers van Volksgezondheid zijn het eens geworden over de strategie voor het toedienen van de boosterprik aan de volledige bevolking. De uitnodigingen worden al in de komende dagen verstuurd, op basis van de tijd die verstreken is sinds de eerste vaccinatiecyclus en de leeftijd van de betrokkenen. Belangrijk ook: er komen geen prioritaire groepen die voorrang krijgen op de rest van de bevolking, zoals bijvoorbeeld het onderwijzend personeel. Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) is teleurgesteld. “Dan organiseren we het zelf vanuit de Vlaamse regering”, zei hij aan VRT NWS.

Wetenschap & Planeet